Monday, October 25, 2010

WEEKEND YG SEDIH.......

Dua pelajar maut nahas

SHAH ALAM 23 Okt. - Dua pelajar yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) penghujung tahun ini maut selepas terbabit dalam kemalangan di Kilometer 51, Jalan Teluk Intan-Klang di Sabak Bernam dekat sini, pagi ini.
Amirul Asyraf Abdullah, 17, dan Muhamad Muazzam Shah Muhamad Khir, 17, kedua-duanya merupakan pelajar di Sekolah Menengah Agama Al-Ulum, Bagan Datoh, Perak.
Ketua Bahagian Ketenteraman Awam dan Trafik Selangor, Supritendan Che Hussain Omar memberitahu, kemalangan berlaku pukul 9 pagi ketika kedua-dua pelajar itu dalam perjalanan untuk menemui seorang rakan di Sungai Nibong, Sekinchan.
Katanya, motosikal yang ditunggang oleh Amirul Asyraf dipercayai cuba memotong sebuah kenderaan tetapi terlanggar sebuah kereta yang berhenti di hadapan simpang.
"Pelanggaran itu menyebabkan motosikal hilang kawalan, terbabas lalu dirempuh sebuah lori yang datang dari arah yang sama," katanya ketika dihubung di sini hari ini.
Beliau menambah, Amirul Asyraf mengalami kecederaan parah dan meninggal dunia di tempat kejadian manakala Muhamad Muazzam walaupun sempat dikejarkan ke Hospital Tengku Ampuan Jemaah, Sabak Bernam tetapi disahkan meninggal dunia tidak lama kemudian.
Che Hussain memberitahu, Amirul Asyraf berasal dari Taman Air Manis, Sabak Bernam manakala rakannya dari Kampung Kebun Bunga, Batu Tiga di sini.

* credit from UTUSAN MALAYSIA 
* mangsa arwah Amirul Asyraf bin Abdullah adalah ank kepada sahabat mak juga ibu angkat aimi.... 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...