Monday, April 4, 2011

pengakuan berani mati!!!!

salam semue...
dh lame x membebel kat sini kn.
x pe la,bkn de yg sudi nk bace pn kn
saye yg tulis saye jugak la yg bace
x kisah la yg penting saye happy!!!
(^_______^)

nk taw x nape saye wat tajuk cam2
ntah le tetibe saye nk cite tentang hal ini
hal yg kalo boleh mmg saye x nk org len taw
tp semakin lame semakin sakit ati ni terpakse memendam rase sorg2
ye....saye nk wat pengakuan di sini
saye memang bukan menantu yg baik
saye bkn seperti kebanyakan menantu2 lain yg boleh ngam dengan keluarge mertuenye
mesti ramai yg tuduh saye ni mmg x pandai nk ambik hati diorg kn
saye bkn x pernah berushe tapi saye rase makin saye berushe makin sakit ati saye diperlakukan oleh mereka
saye paham konsep yg mengatekn "kalo kawin ngan suami kite mestilah kene kawin ngan keluarge die"
ye saye paham sgt2 tp sori saye mmg x mampu nk merealisasikn kate2 itu

sbnrnye bkn saye bermusuh ngan FIL ke or MIL ke
xxxxxxxxxx memang salah 100% kalo korg beranggapan cam2
dgn diorg saye ok lagi tp masalahnye dgn adik2 ipar saye
tp bkn dgn semue adk2 hubby cume yg due org 2 je
mungkin kerane mereke pompuan so saye x leh nk bek ngan diorg???
tp mungkin kah e2 sebabnye???
ntah le saye pn malas nk pikir sebab musababnye.........
sbnrnye sblm saye ade aimi keadaan x seteruk sekarang
tapi sejak keluarge kami bertambah dan tanggungjawab abg long diorg pn otomatic bertambah jugak bermulanye la bibit2 kerenggangan hubungan ini....

x taw la mane silapnye tp selalu ade je yg buat diorg x puas ati dgn saye
saye ni kadang2 dh penat asyik kene jage ati diorg je
diorg x penah skali pn nk ambik taw perasaan saye yg terguris dgn tingkah laku diorg
ye saye taw saye byk terhutang budi ngan diorg 
tp sebab itukah yang boleh membenarkan diorg memperkotak katik kan kehidupan kami
oooo...pasal hubby de hutang ngan diorg so diorg leh la x hormat ngan abg long diorg 2
sbnrnye untung diorg dpt abg long yg penyanyang cam hubby 2
sblm ni kalo diorg susah ke de masalah ke x pnah sekali pn abg long diorg x pernah x tolong
tp sejak kami kawin ngan ade aimi sekang ni semue berubah
diorg x mahu paham dengan keadaan kami
seolah2 semue yg penting adalah diorg.
sight**************

sebenarnye sblmni saye selalu luahkan perasaan x puas ati saye ni melalui FB
bile dpt perhatian dr kawan2 & nasihat dr diorg buat hati saye tenang
malangnye adk ipar saye yg sblmni terhegeh2 nk add saye dh salah paham
die kate saye saje nk tunjukkan betape buruknye perangai adk2 ipar saye ni
saye x penah pn nk mention name die
salah saye ke kalau die terase dgn statement saye?????
dh betul la kate org kn "sape yg mkn cili die yg terase pedasnye"
so kalo dh terase ubahla sikap 2
tp x,die lebih suke mengadu dgn hubby kate saye suke bercerite keburukan keluarge pd org luar
padahal x pnah sekali pn saye kate2 pe pn tentang keluarge kami
tp 2 la bile org dh x suke.............
sampai satu tahap hubby suruh saye stopkn FB saye
What The ******** kn!!!!
masalahnye kalo die x suke saye just buang je la saye dr jd FRENDZ die kn
akhirnye mungkin die dh x thn die buang saye
ALHAMDULILLAH....mmg saye bersyukur sgt2 time 2.
inilah bukti kejadiaan itu...
e2 la tarikh keramat,tarikh kebebasan untuk saye bersuare...
 
 
****

**
selepas tu baru la kami x kerap selisih paham lagi
saye pn x penah nk usik2 die lagi
biarlah bile saye x taw tentang die lagi amna dunie saye.....
tp e2 la lumrah manusie kalau memang die x suke ade je yg x kene pada mate die
saye hanye mampu bersabar dan memberi kate2 semangat pada huby
sebenarnye saye mmg x nk hubungan hubby dgn adik beradik nye renggang
tp sikap diorang yg buat bende 2 jadi cam2
hai...entah la sampai bile agaknye bende ni akan berakhir....


2 comments:

  1. Pengakuanmu sungguh berani....^^ Jalan-jalan disini :))

    ReplyDelete
  2. thanx leods,tp berani mengaku dlm blog je la.hehee...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...