Monday, August 8, 2011

putus sudah.....

assalamualaikum....
pg isnin ramadhan yg ke-8 alhamdulillah masih diberi peluang untuk bernafas dan merasai nikmatnya berpuase
harap2 la thn ni pose penuh..amin
erk!!! pose penuh 2 means??????????????
tunggu.......hehee...

monday blues arini kn tetibe saye nk membebel ckt
tp x janji taw perkataan ckt 2.hehee....
bkn pe bile tgk de hbgn tunang ke couple ke putus sane sini rase terpanggil lak nk discuss psl topik ni
smlm de beli mingguan malaysia dan tertarik sgt dgn artikel dari tulisan TENGKU KHALIDAH kalo x silap la kalo saye salah tolong betulkan ek
x pon korg semue leh refer di sini
yela kn kecoh KFCM & EILIA pas2 ALLY ISKANDAR pon join skali kn putus tunang secare berjemaah
padahal baru la berape saat merase alam pertunangan org kate lum msk ranum lg buah 2 baru je bebunge dh gugur
kesian mmg kesian tp nk wat camne kn dh x de jodoh
redha je la masing2

tp 2 la yg saye nk bebelkan ni bkn psl jodoh2 diorg ni tp psl bnde len
psl hubungan couple2 & tunang2 ni la
yela mcm semue kite taw kn si ELia 2 kn suke heboh2 kn kisah cite die ngan APEX sebelum ni
dating kat mane,mkn kat mane,gaduh pasal ape,hadiah besday ape semue die cite dlm blog die 2 kn
bak kate org 2 bajed2 die 2 bertuah la kirenye dpt jd awek JEJAKA IDAMAN MALAYA 2 kn
pada yg suke mmg la sonok bace2 cite cam2 kn
bg yg x suke mesti meluat giler kalo bace
maksud meluat taw bukan cemburu
nk wat pe cemburu dh rezki die kn
tp 2 la bile meluat mcm2 leh kuar dr mulut kite ni
2 yg kdg terkeluar ayat yg mendoakan supaye hubungan diorg ni putus
jgn lupe bile dh lebih 44 org yg kate cam2 bende 2 dh jd satu doa taw
so dh termakbul la doa2 diorg yg meluat ni td
ha kn x psl2 jd mangse
2 la sape suh menunjuk2 lg kan
ingat dlm dunia ni org yg membenci 2 mmg lebih ramai dr yg menyanyangi kite
so kene la jage2...

same gak ngan kes2 couple2 yg len
mcm yg saye bebelkan dlm en3 ini
same la gak kes yg lum de pe2 ikatan lg dh heboh satu kampung yg awak 2 bercouple dgn si polan2 kn
pas2 siap la tayang2 gambar couple2 berdue
yg dh melewati batasan seorg muslim pn de gak kn
nauzubillah la kn kdg2 saye mngucap sendiri tgk gambar2 budak2 bercinte sekarang
mmg sungguh daring & berani
saye x kate time saye bercinte dulu saye bek sgt sampai langsung x de pegang2 tangan tp sekurang2nye saye ingat pada hukum yg mane halal & haram 
tp 2 la hakikat nye skang mmg susah nk jumpe couple2 yg mmg bercinta di atas landasan islam
yg bile dh nikah baru boleh bersentuhan
ermmm....terpikir macam mane agaknye di zaman aimi bercinte nanti
adekah makin teruk dr sekarang????
nauzubillah la.....
mintak simpang malaikat 44
amin.......

errmmmmm...............agak2 boleh ke?????

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...