Wednesday, September 14, 2011

abah....

assalamualaikum
tajuk en3 ringkas je kan
yela name pon wordless kan
so tajuk pon kene less jugak.heheee...
walhal alasan sebenarnye dh mals nk pikir dh 2 yg letak tajuk ringkas je

harini nk cite psl abah saye
asal tetibe nk cite pasal abah lak macam la saye sorg je yg de abah kan.hehee...
ni pasal semalam adalah besday abah saye yg ke tuttttttttttttttt!!!
x leh gtaw rahsie you...(sebenarnye saye pon kurang pasti brp umur abah tp yg confirmnye dh 50lebih.huhu...)
smlm nk story mory x sempat so postpone harini je la ek
ala lewat sehari je kan x pe la
yg penting smlm dah siap2 wish hapy besday kat abah
present nampak gye mmg x de
camne nk bg jauh.huhu...alasan

sebenarnya hubungan saye ngan abah bukan mcm orang lain
maksud saye orang2 lain yg de abah
first time hubby jumpe  abah die pelik sgt tgk care saye n adik beradik yg len berkomunikasi dgn abah
kami x serapat org len
x rapat bkn maksud x sayang
cume x seperti keluarga normal yg len
saye x ckp keluarge saye x normal
cume family kitorang ni de spesel kes ckt
ape yg spesel tu x yah la nk cite kat sini tp yg penting itu la sebabnye kami dgn abah kurang rapat
bile ade bende2 penting je baru bercakap
sebelum saye kawin lagi teruk
ade la 2,3 patah je cakap ngan abah
tp sejak dh kawin dan dah de ank sendiri ni mula sedar
x patut buat abah cam2
so ckt2 cube kikis rase x suke dgn abah
akhirnya sekarang dapat terima hakikat & redha dgn ape yg dah terjadi
mungkin dah tersurat keadaan keluarga kami camni
alhamdulillah coz masih ade peluang mempunyai seorang abah
mulai saat itu terus cube merapatkan diri dgn abah
so far sekarang ni hubungan kami dah bertambah baik

tp ade jugak saye rase x puas ati ckt
rasenye bkn ckt tp banyak la jugak
saye sangat2 rase marah dan kadang2 pelik dgn seorang hamba ALLAH ni
die bukan org len tp anak abah jugak
bezenye die bukan ank mak saye
paham2 je la ek....
die ni ade blog jugak
die bawah umur lg
same jantina dgn saye
kalau korg nk taw die ni x reti nk bersyukur
asyik je nk mengeluh
konon2 kurang kasih syg abah la
org luar mmg x taw boleh la die tipu
tapi kalau saye la mmg meluat dgn statement2 die yg x betul tu
berlakon mcm die je la jd mangse keadaan
padahal disebabkan die la keluarge kami selalu je de masalah
geram n marah sgt
bayangkan la dalam blog die 2 x pnah sebut pasal abah
bagi die abah macam x wujud dlm hidup die
macam anak yatim la kununnye
isyh kalo ikutkan hati ni berbakul2 maki hamun saye nk sembur kat die
tp x pe la semoga ALLAH saje la yg balas perbuatan die tu
amin....
korang nk taw ape blog budak ni???
tanye je dlm comment box nnt saye reply ek.hehee...

eeh kate arini kene wordless kan tp saye terpanjang lak bebel
k la sempena besday abah semalam saye nk wish
HAPY BESDAY ABAH YG KE tuttttttttttttt
SEMOGA PANJANG UMUR N MURAH REZKI
MENJADI SUAMI YG BERTANGGUNGJAWAB & ADIL
ABAH YG PENYANYANG
& EMBAH LANANG YG PEMURAH PADA CUCU2 NYE.heheee....
gambar WWF tu thn lepas punya
mase ni tengah celebrate besday abah la
time raye tp saye kan thn lepas giliran raye umah hubby
x dapat nk join
thn ni lak mungkin lambat celebate
minggu dpn ke time kitorang balik ramai2 kenduri tahlil 100 hari tu,insya allah...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...