Tuesday, September 6, 2011

kejadian malam raye

assalamualaikum....
alhamdulillah smlm aimi ok je first day kat taska
time ambik die siap meronte2 x mau balik lg
dh sonok men ngan kwn2 nye kut
tp pg td time anta tetap nangis lg
maybe lum bese,harap2 bile dh seminggu nnt makin ok
amin.....

ok mood nk cite psl raye dh dtg
walaupun ikutkan thn ni raye mmg cam x bermakne je coz arwah adik x de tp kami still beraye
cume ade perkare yg slalu dibuat time raye dulu x de dh thn ni
dan ade perkare yg x penah buat dulu kene buat pulak thn ni
agak2 paham x ayat tunggang langgang saye kat atas 2???
x paham x pe la asal saye paham sudah,huhu....
 sian lak kalo korg x paham x pe la saye xplain ek
perkare yg selalu buat tp dh x de thn ni tuew gambar satu family
kalo sblm ni mmg x pnah miss ambik gambar satu family tp thn ni mmg x de
coz rase mcm x best lak bile arwah adik dh x de
dh x lengkap family kami so kalo nk tangkap gambar pon cam x de makne je
ermmmm...sedihnye 
T__________T
dan perkare yg x pnah buat pulak g menziarah kubur
selama saye hidup 29thn ni mmg x pnah pg2 raye g kubur
tp thn ni terpakse pg
itulah takdir n perancangan ALLAH kan
mmg kite x pnah terpikir n terduga
saye redha.....
 
k la kite balik pd tajuk en3 di atas tu ek
kejadian mlm raye 2 mmg x diduge langsung
dan sgt2 la meniggalkan kesan pd persiapan n mood nk raye esoknye
kalo nk taw thn ni firs time saye x dpt nk tgk pengumuman raye kat TV tu
punye la x best kn
agak2 nye la kalo saye duk sorg2 kat umah pas2 kat dlm hutan x de rumah org len kiri n kanan mesti saye x taw yg esoknye dh raye coz x dpt nk dgr pengumuman raye 2 kn
hai nasib2....
nk taw ape kejadian 2????
kite bg suspen ckt layan dulu gambar2 sebelum kejadian.hehee.....

keceriaan main bunge api. ni semue ank2 sedare. time2 ni je la dpt kumpul ramai2 kn.

x sangke seganas2 ank mak ni rupenye takut ngan bunge api n bunyi mercun,sepanjang sepupu2 die men bunge api 2 aimi duk melekat je ngan saye.hehe...(hemmm...sile abaikan saye yg cume berken batik ngan muke sememe 2 ek.huhu....)

mane x sememe nye mmg selame 2 hari balik kg kat selancar 2 x de rehat langsung
ade je tugas2 yg perlu disetelkan
ateee name pon raye kan.hehee....
ha,kalo nk taw ngam2 je pas kitorang siap men2 bunge api sambil membakor duit 2 terus blapppp!!!!!!!
nk taw nape????
black out pulok!!!!!
api mati beb.x penah2 mlm2 raye gelap gulite cam2
2 yg sampai x dpt tgk pengumuman raye 2
api mati dlm kul 9.30 tu
time pengumuman raye kul 8 tu sibuk men bunge api
igtkan dpt la tengok siaran ulangan tp nan hadoooo...
alamat tggu thn dpn je la kalo dipanjangkan umur insya allah....

tp mmg wat spoil la blak out tu
habis punah ranah semue plan
nasib bek la semue lauk pauk ngan ketupat dh siap2 masak ptg tu
cume plan nk isi kueh mueh dlm balang dgn iron baju je x leh wat
bese saye mlm raye mst nk kene setel semue bende 2
tunggu punye tunggu x jugak hidup api
last2 tetido tesedar kul 2pg baru de elektriknye
tp time 2 mate dh brt nk bukak
sambung tido je la
akibatnye pg2 soknye kelam kabut giler semue nk kene setelkan sblm org g sembahyang raye
nk taw pe jd pg raye 2 pulak?????
to be continued la ek.hehee...
nk jugak tuewwwww..

p/s : dulu2 tiap kali mlm raye saye ngan arwah adik la yg xcited main mercun
dalam byk2 adik beradik mmg saye je yg berani men mercun ni
saye jugak la yg selalu jd supplier mercun ni
saye jugak la yg ajar arwah adik sampai die berani men mercun
skang ni semue tinggal kenangan
rasenye saye x de hati dh nk men mercun sampai bile2.....


2 comments:

  1. sya pun tahun ni pi kubur. Arwah ayah meninggal bulan 5 haritu... sya tak penah pi kubur time raya.. Sedih sgt..

    http://bulatmata.blogspot.com/
    BulatMata

    ReplyDelete
  2. same la kite,arwah adik saye bln 6 meninggalnye.
    semoge kite same2 tabah. insya allah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...