Monday, September 12, 2011

segala tentang raye

assalamualaikum...
lame betul tertangguh2 nk cite psl raye ni
kalau gambar raye ni cam makanan dah naik basi dah pon.heheee...
tp x kisah la yg penting cite raye 2 adoo kn
walaupun x de la semeriah blogger2 yg len
tp bagi saye ianya tetap kenangan yg paling bermakna
lagi2 ini syawal thn pertama tanpa arwah adik
mmg lain dan memang x meriah
insya allah semoga masa akan mengubati kedukaan kami
k la malas lak nk cite panjang2
letak gambar pas2 saye cite je la ek
ngelat tol.huhu....sori....
(^ ~ ^)


ni gambar pg raye
acara wajib salam bersalaman,maap memaapkan n yg paling penting nangis menagisan (eeh de ke ayat 2 dlm kamus DBP??? huhu......)
sedihnya tengok muke mak n abah mase ni,pertama kali beraya x dpt mencium pipi n memeluk satu2nye ank lelaki diorang.ermmm...semoga kau tabahkan lah hati ibu n bapaku dlm menempuh ujian yg berat ini YA ALLAH!!!!!

lepas siap sessi pertama terus zaaasss ke sessi kedua
pertama kali buat sessi tu
iaitu sessi menzirah ke pusara arwah adik
mmg la x de gambar,agak sape la yg sanggup bergambar kat tanah perkuburan kn
tp lepas balik je dr kubur sempat lg posing
ni la hasilnya
tadaaaaaaaaa.....
nampak x semue mate berkace2,bukan camera trick tp sesungguhnya mmg kami br je pas menangis time ni.huhu.... yg baju hijau kakak no.2 n baju putih kakak no.3 dgn ank nye yg no.3.
 sebenarnye ini adalah kali ke lima saye menziarah pusara arwah adik
sebelum ni mmg tahan lg air mate walaupun perasaan sedih 2 tetap ade
tp kali ni mmg saye x leh tahan menangis tersedu sedan time bace yassin di pusara arwah adik 2
bukan sedih tp terharu sangat
yela sampai2 je kat kwsn tanah perkuburan 2 terkejut tengok ramainye kawan2 arwah adik yg menunggu kami sekeluarga untuk membace tahlil bersame2
laki n pompuan semue ade
bayangkan la betape baiknya talian persahabatan arwah dgn kawan2nya walaupun sudah hampir 3 bln arwah tiada tp kawan2 nya masih setia menziarah kuburnya
senang hati sgt saye tengok
semoga sampai bile2 pon doa kawan2 arwah sentiase mengiringi roh arwah adik disana
amin............

pas dh setel semue,sessi mkn2 la pulak,sambil menggemukkan badan.huhu...
ptg raye pertme tu br saye g beraye
2 pon beraye ke satu rumah je
myBFF suzi,sonok sgt tgk aimi dpt kwn ngan aisy
cute sgt aisy geram tgk
x puas sembang2 ngan BFF bese la gossip di hari raye.huhu...
raye ke2 pulak beraye ke umah BFF jijah ngan BFF ain
sembang2 sampai la tgh ari
ptg 2 pulak habiskan baraan dgn mak ngan kakak2 semue round satu blok 2
mmg penat tp sonok coz dpt tgk aimi enjoy kehulu hilir kumpul wit raye.heheee...
tp seriusly mmg saye mngaku amat la mencabar kesabaran bile bawak aimi beraye ni
ye la dh dpt kaki la katekan
thn lps br pandai merangkak
so thn ni die pulun habis
kat umah org x mau duk diam
ade je bende yg die nk wat
habis la die tawaf satu rumah org 2
ade sekali sampai pecah gelas kace org 2 die buat
nasib baik tuan rumah x mntk ganti kalo x potong elaun wit raye.muahahahaaa.....
sebenarnye kalo nk harap saye sorg je yg control die mmg x dan
nasib bek de bibik-bibiks import dr selancar tlg jage skali
nk taw mne bibiknye
tadaaaaa.............
ini lah tinggal sorang2 nye adik saye selepas arwah adik pergi... comel x??? tp mintak maaap la kalo ade yg berminat coz dh de yg cop dah.huhu....


bibik lg sorang lak kecik ckt
memperkenalkan
eeh...ramainye bibik.hehee... bkn semue tp yg dukung aimi 2 je bibiknye. diorang ni semue kire sepupu2 aimi la. yg rajin sgt memikul budak 10kg tu ank bongsu kakak no.2 saye. die ni dua beradik je,abg sorg pas2 die je la. tgk mmg mcm teringin je nk adik lg tp nk wat camno mak die dh x nk dh. katenye cukup la sepasang. yg sulong ting.2 pas2 yg jd bibik aimi 2 darjah 5. x pe la rezki masing2 kan.huhu...

e2 je la nk cite psl raye ni
mmg la x meriah mcm dolu2
tp x pe la yg penting kite masih diberi peluang menikmati syawal thn ini
alhamdulillah...
tp yg lebih buat x bestnye bg saye psl beraye kat sekancar cpt sgt
raye ke3 dh kene balik sg besar
nk wat camne dh name pon de suami
kene la wat care de suami kan
paham-paham je la
k last but not least terima la pantun raye 4 kerat saye
teringin makan buah kuini
makan sampai pale pening
thn ni giliran raye umah bini
thn dpn giliran umah syg lg boleh x darling.muahahaaaa.....
eeh lom habis lg
meh layan gambar rasmi family saye tuk syawal 2011
tadaaaaa....
agak-agak leh x nk frame pas2 lekat kat dinding umah tu??? 
perasan tol!!! muke laki bini sememe je...
yg comel dlm ni aimi je la
k la jumpe lg nanti
dadaaa............

4 comments:

  1. biase je cume raye thn ni mmg len.huhu....

    ReplyDelete
  2. cute family.. suami isteri mcm adik beradik..

    ReplyDelete
  3. yeke,pe2 pon thanx mama mika. org kate kalo muke suami istri seiras ni mmg de jodoh la 2 kn.hehee...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...