Wednesday, November 23, 2011

Monday, November 21, 2011

so many story to share

assalamulaikum..
fuyooo!!! berhabuk speaking omputh tuuuew.huuhu...
saje je testing2 kut boleh update blog gune base omputih macam cuties hanis zalikha  ni kan
ala berangan je la,update blog pon cam nak x nak ade hati nak jadi macam blogger terkenla tu pulaks
tapi seriusly mmg banyak giler story nk gtaw ni
tp kekangan mase tu amat la membataskan kan
x pe la kite bagi panas dulu update gambar bebanyaksampai korang termuntah ye.muhahahaaaa...








ok-ok rase2 cukup la 5 keping dulu
karang betul2 korang termuntah aku jugak yg susah kan.hehee...
lain kali kite tambah lagi ek
heheeee...

Thursday, November 17, 2011

first function aimi

assalamualaikum...
ini adalah auto publish ek kawan2 ku semue
harini aku ct coz seperti tajuk di atas tu aimi ade function
ni la pertame kali die join function2 camni
sebenarnye kat taska aimi ade buat sambutan HARI KEMAS ke 50
oleh kerana syarat2 kalo nk masuk kan anak kat taska KEMAS ni adalah ibu bapa wajib terlibat dalam program yg dianjurkan so kene la aku sebagai ibu mithali ni memonteng kerje.muahhahaaa...

sangat xcited ok nk prepared kan aimi sempene majlis ni
aimi masuk acara pakaian beragam
temanye KISAH DONGENG fuyooo lagu stacy tu.huhu....
pening jugak la nk cari baju yg sesueeee
lastly dh puas cari jumpe gak yg berkenan
ni la die baju yg bakal diperagekan nanti


taraaaaaaaaaaaa
muke tengah penat so x nampak comey sangat kan,huhu... nk tengok yg lebih comey kene tunggguuuuuuuuuu....

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #14

assalamualaikum.....
tengok gambar kat bawah ni aku jadi Wordless betul

*****


**
**




maseni g kenduri sepupu aku kawin kat sg. manila
bese la time2 pengantin sanding ialah bile matahari dah  terpacak atas pale
so memang time ni tengah panas giler
aku sibuk melantak dengan suap aimi sekali
sebabnye nak tunjuk kat mak dengan adik beradik aku yg len coz diorang x dapat pegi kenduri ni suruh la laki aku ambik gambar
yang sebenarnye aku pon x sempat nak membelek muke pengantin pompuan ari tu
ingat dah balik boleh la tengok gambar yg die ambik ni
sekali aku tengok hancuss!!! ntah angel ape yg die ambik x de satu pon leh menunjukkan muke pengantin pompuan tu betul2
ape la nasib dapat laki x de talent langsung jadi PAPARAZI ni.huhu....

Tuesday, November 15, 2011

pak ali yang punya

assalamualaikum...
kejadian berlaku time raye kedue raye haji ari tu
kan dah kate aku ade lepak meru satu hari satu malam
so oleh kerana mood nak bawak aimi jalan2 sambil cari present advance tuk besday die ajak la kakak aku jalan2 ke GIANT kat klang sentral tu
aku sebenarnye bengang jugak kalau ingatkan perkembangan kat pekan meru @ klang sentral ni
korang bayangkan la aku dulu tempat keje depan klang sentral tu je
mase tu dalam tahun 2008 sampai la 2009 dekat 2 tahun keje kat kilang depan tu
berenti pon pasal nk kawin kalo x mesti still kat situ lagi
yang wat aku bengang pasalnye dulu2 time aku keje x de pulak la ade klang sentral tu
siap de mcD ngan GIANT lagi kan
kire kalau time keje2 tu leh lintas2 ngulor kat situ je alangkah bestnye la kan
tapi tu la x sempat pon nk rase camtu
agaknye memang diorang nk tunggu aku dh x keje situ baru nak buat bende2 tu semue kut
x pe la.huhu....tetibe emo

alamak terpanjang lak intronye.sorrry ek.hehehee...
sebenarnye nk citer pasal makan
mase kat GIANT tu saje nk belanje makan k.izam pasalnye memang dah lame x belanje die kan
tanye ape yg best die suggestkan PAK LI KOPITIAM ni
pasalnye kat GIANT tu x de foodcourt kalo x senang je mkn kat situ je kan
aku x taw asal die namekan PAK LI tapi pade firasat aku mungkin pasal tokey kedai makan ni PAK ALI la kut
tapi korang jangan percaye lak coz sumber aku ni memang x leh percaye langsung pon.muahahahaaa....






gambar makanan nye sempat ambik yg laki aku punye je
yang lain dah selamat masuk tekak coz dah kelaparan
x silap die makan nasi goreng ape ntah namenye tapi rase macam ns goreng biase je
ntah le first time makan kat sini aku x berape nak masuk la
nak kate sedap x la jugak cume rase bese-bese je
cume mungkin nak bagi standart buh la mane menu yg belit2 kunun nak tunjuk mavelous la kut
tapi bagi aku lagi berbaloi makan kat restoren biase je
makan kat kopitiam ni memang harge mahal giler la ckt kan
so kesimpulan nye lain kali x de la nk makan kat sini lagi.huhu....

Monday, November 14, 2011

aidiladha

assalamualaikum....
dah berkurun baru la aku nk cite pasal raye haji kan
biase la dah name pon raye di rumah mertue memang semangat tu nan hadooo je la kn
dah due tahun berturut2 raye haji kat umah mertue memang x adil sungguh kan.huhu....
so ari tu dah warning laki aku tahun depan MESTI nak raye haji umah mak bapak aku
dah la giliran raye tahun depan memang raye umah mertue jadi NAK X NAK pon aku totap nak raye haji umah mak bapak aku jugak
berani la kalau laki aku mungkir janji merase la rajukan binik nye ni.muahahahaaa...
yela walaupun cume raye haji tapi kalau aku dapat balik raye kat umah mak bapak aku kat selancar tu memang la meriahnye
tapi x de la semeriah macam sambutan di negeri pantai timur nun
tapi sekurang-kurangnye x de la aku **membungkang tido di pg2 raye tu kan
ehh!!! asal banyak sgt tapi aku tu.huhu.....


x de ape pon kejadian menarik di hari raye haji tu
cume yg bestnye malam2 raye tu dapat la merase berBBQ dgn laki aku ditemani nyamuk2 yg dahagekan darah
sebenarnye bukan aku betul2 tolong bakarkan ayam tu cume tolong tengok je.hehe...
yg sebenornye nk mengelat dari tolong masak memasak di dapur
aku ni bukan le menantu pemalas pon cume care masak family in law aku dgn care aku memang lain
kadang2 tu ade jugak aku TERmasak ikut care aku tapi dah kene tegur dgn MIL pulak
so dari aku wat diorang susah hati takut menu diorang x menjadi baik la aku tarik diri awal2 kan
ala senang cite aku ni adalah tergolong ckt dalam ketegori menantu antoo la jugak kan.ekekekeee....







sungguh la malasnye nk letak caption
gambar2 semase kejadian bbq sorang2 tu la
memang keseorangan la laki aku coz adik beradik yg lain x de yg tolong
cian die sampai berpeluh2 pastu berbintat2 badan kene gigit nyamuk
ape x nye time membakar tu die wat shooting citer 18sx pulaks.ekekeeee....

terpakse blurkan body laki i coz cexy noks!! biniknye je yg leh tengok.wakakakkaaa...

lepas abih sessi2 BBQ pastu kitorang pon mkn beramai2
itupon kul 10 baru dapat makan coz menunggu biras aku sampai dr klang
katenye nk makan besar kan so kenela tunggu semue orang ade
tapi tu pon x cukup korem gak pasalnye adik ipar yg bongsu merayap ntah kemane
kalo nk tunggu die alamat kul 2 pagi baru dpt makn kut
abih bab malam raye pagi2 raye pas bangun pagi then sarapan yg laki2 terus g sembahyang raye
yg pompuan2 duk membesarkan perut sarapan dr kul 7.00pagi x sudah2 lagi.hehee...
tapi menu simple je pon,MIL n adik2 ipar aku masak ketupat segere ngan kari ayam ngan kurma ayam je
ko tengok la semue menu menambah lemak tu namenye.huhu...
tapi tu la yg x bestnye pagi2 raye tu aku dah perasan badan aimi macam dh start rase panas semacam
tu belum lagi dengan selsemenye coz dari malam tu die duk bantai air sejuk je
tp ade satu kejadian yg buat aku ralat sangat malam sebelum acare BBQ tu
ade ke sepupu si aimi ank adik ipar aku yg no.2 pegi gigit bahu si aimi
asalnye cume berebut mainan je
yg geramnye laki aku tu la x jage ank betul2
aku memang dh taw perangai ank buah aku tu memang suke bab gigit2 ni
sebelumni pon die penah gak gigit aimi tp kat lengan je x de la teruk sangat
tapi kali ni die gigit kat bahu tu punye la kuat sampai berparut x hilang2 pon sampai sekarang ni
kesian anak dare aku sorang tu.huhu....
x pe la nk wat camne kan dah name pon budak2 lagi nk marah pon bukan diorang paham kan
aku agak pasal kene gigit tu jugak la wat aimi demam
agaknye die terkezut kut


so pasal aimi dh start demam n crancy je lagila aku dah x semangat nk beraye kan
ptg tu dalam kul 4 gerak g meru lak ke umah kakak sulungku k.izam
aku kalau bab g meru ni memang sonok sangat
walaupun cume sekejap tapi dapat jumpe kakak aku pastu boleh meluahkan perasaan semue memang leh reles tensen kan
lagi best bile k.izam masak feveret menu raye aku
ape lagi kalau bukan masak lodeh
memang terbaik la dapat makan lak dengan rendang kerang
memang x ingat ape dah
malamnye lak g ajak k.izam jalan2 kat giant meru
ade beli present tuk aimi
nk taw ape next entry aku citer
malam tu tido umah k.izam pastu tengah ari isnin tu baru gerak lik BIG RIVER
beriye la laki aku bekejar nk sampai rumah sebelum 4.30
nak kejar siaran langsung bola sepak malaysia lawan singapura
semangat betul mamat tu
esoknye hari selase patut aku keje tapi terpakse cuti lagi coz demam aimi makin teruk
last2 g klinik ptg tu doc chek kate x de ape yg perlu dirisokan
ambik ubat semue akhirnye ari khamis tu baru betul2 demamnye kebah
cian ank dare aku asal raye je mesti die kene demam.ermmmmm....

**membungkang   = membute la pe lagi.muahahahhaaaa......


Friday, November 11, 2011

11.11.11

assalamualaikum....
saje je letak tarikh camtu
abih semue org pon duk sibuk pasal tarikh yg kunun2 spesel sgt tu.huhu....
bagi aku harini mcm hari2 biase je nothing spesel pon
tetap jalani hidup cam biase
tapi pagi2 ni rase hati ade baaaaaaaaaaanyak panas bile terpandang gambar di bawahni
***



***


**


**






beristigfar banyak2 lepas je tengok gambar x senonoh ni
korang semue mesti kenal kan sape minah bangang yg pakai baju x cukup kain ni kan
kalau la aku jumpe die dekat majlis yg die pegi tu satu je soalan yg aku nk tanye minah ni
KO NI KAFIR KE ISLAM????????????


lain kali kalo nk cari publisi murahan lebih baik ko pakai camni je

Thursday, November 10, 2011

aku maafkan kamu

assalamualaikum....
kat opis ni aku selalu dengar radio on9
tapi aku x dengar radio yg glamer2 tu
macam hot fm ke,era fm ke,sinar fm ke semue tu bukan pilihan aku
x taw la nape telinge ni macam kurang berkenan
yela time2 wat keje x kan la nk dengar dj membebel pastu gelak terbahak2 kan
lagi2 kat SMKA mcm tempat aku keje skang ni kan
memang  x sesueeee..eeeeleh belagak alim la kunun.huhu...
x de la sebenarnye pasal dh duk kat selangor kan
kene la dgr radio selangor baru la boleh tau berite2 terkini kat negeriku permai ni.ekekekeee
ye kawan2 semue sile la pecaye saye adelah pendengar setia SELANGOR FM
mesti ade yg gelak kan coz kalo dengar radio2 kerajaan ni macam dh taste org tue je kan
x pe la dik,akak ngaku akak ni dh memang tue pon.sob....sob....

alamak terbebel panjang la pulak
sebenarnye point nye nk citer pasal suke dengar lagu baru jamal abdilillah ni ha
lagu ni die duet dengan MALIQUE 2 PHAT tu
mule2 dengar memang terkezut jugak la coz macam x caye pulak jamal abdillah yg selalu nyanyi lagu jiwang2 karat macam tu leh pulak berkolibrasi (eh,betul ke aku eje tu ek???) dengan penyanyi HIP HOP
tapi lame2 bile dengar lagu ni terus jatuh cinte dengan lirik & melodinye yg rancak tu
yang peliknye kat radio2 lain x penah dengar pon lagu ni
kenape agaknye ek????
x kisah la kan yg penting kalo dengar SELANGOR FM lagu ni dlm sehari kadang sampai 10 kali DJ pasang taw
korang lak camne??? agak2 pas dengar lagu ni rase ok ke x????











eeh!!! lupe lak nk bagitaw,tajuk laguni aku maafkan kamu taw.huhu.....

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday #13

assalamualaikum....


***


**




**



**
errrmmm............sedapnye mamam eskrim ni.yumy!!!!

eehh,mak nk tangkap gambar.cepat2 tunjuk SATU MALAYSIA!!!!

comotnye......

ala...x kan dah abih kut.huhu......
 ***


**
ok,mule2 memang x nk letak word langsung coz name pon wordless kan
tapi nk membebel ckt2 leh kan.huhu...
ini budak kan memang suke sgt bende2 berais ni
even ais tu pon die leh kunyah2 bujed cam makan keropok tu taw
sebijik sebijon meniru perangai BAPAK die tu
kalau maknye ni kate NO! NO! NO! die marah ok
BAPAK die pon same memang x bagi kalo kite marah anak DIE
aku senang je dari gaduh laki bini baik aku senyap biarkan je ape ank dare tu makan,ais batu ke,batu bate ke
tapi tu la akibatnye masuk harini dah 4hari ank BAPAK tu demam,batuk-batuk dengan selseme
BAPAK nye tu senyap je la dah taw memang salah die
ermmm...BAPAK dengan ANAK due-due buat aku GERAM!!!!!!


Friday, November 4, 2011

raye ke x raye ke yg penting coti panjang

assalamualaikum...
amboi tajuk panjang bukan men lg tu
x penah2 wat tajuk panjang camtu kan
ni namenye lepas geram coz x dpt nk upload video kat dlm blog ni dari pg tadi try sampaila sekarang duk keluar error je
asal ntah,agaknye blog ni pon teringin nk jd korban di hari raye haji ni kut.ekekeeee...
sebenarnye nk upload video time aimi mandi mande bersuke ria kat marina water park itu hari
dh puas tunjuk gambar nk jugak tempek video bagai kan
agaknye niat x baik tu yg x leh upload dr td kut.muahahaaaa
x pe la yg penting aku boleh tengok sendiri je video tu kalau tengah rindu kat ank dare sorang tu

tengok semue org xcited cite pasal nk sambut raye haji sok ni kan
aku x de la semangat mane coz memang x akan ke mane
nak balik kampung wat mase ni x de bujed so duk je la dediam kat umah
eehh!!! bukan duk umah sangat pon tp ade gak la plan jalan2 ckt
esok malam raye dh confirm balik umah FIL kat Long River tu.huhu....
pastu pg2 raye pas g semayang and g kubur arwah MIL terus nk gerak g meru nk jumpe kakak2 ku tersayang
dah lame jugak x jenguk diorang dekat 2 bulan camtu
si aimi pon asyik la menyebut2 name sepupu nye yg debot si Aniq tu
rindu kut nk main same2
cadangnye nk tido semalam kat umah kakak boleh la jalan2 g shah alam ke klang ke tengok je la nanti
tu je la coz cuti pon sape hari isnin je selase dh kene keje
ptg isnin tu balik ke Big River semula la
amacam plan aku tu cam x best je kan
nk wat camne kampung halaman dh la jauh payah la ckt nk balik selalu
x pe la yg penting cuti dapat la merehatkan badan yg dh letih2 ni kan
lagi seronok coz boleh spend time dengan budak yg banyak sangat akal sekang ni
sape lagi kalo bukan aimi

****

***

yeaaahaaa!!! sonoknye mak saye cuti panjang ni,boleh buli die hari-hari.hehee.....

Thursday, November 3, 2011

ops sikap raye haji

assalamualaikum....
kate nk ct panjang kan so byk keje nk kene setelkan
so sebelum aku bergelumang dengan keje2 aku yg x penah2 nk abih ni meh kite saling nasihat menasihati
yela sempene nk raye haji ni kan mesti ramai yg nk balik kampung nk naik haji bersame-same.eeehh!!!
aku x pasti ade ke x OPS SIKAP sempene nk raye haji ni
tapi ade ke x ade memandu tu kene gak berhati2 di jalan raye
lagi satu kalau ko nampak situasi di bawah ni sile jgn berenti untuk tengok.huhu....

*****

**
eeh....sape lak yg panggil saye ni,sibuk je org nk racing ni.hehe......

ok,get ready di garisan permulaan


chek stereng kuat ke x takut tertanggal pulaks.huhu.....


fuyooo lajunye saye bawak kete.driver lain semue ketinggalan kat belakang


hai mak...tengok saye x yah pegang stereng pon kete jln jugak taw.ekekeee....



ikut kanan jika x teringin nak memotong.eeeh!!!!!!!!!!!!!

wah seronoknye bawak kete open air camni,x yah susah2 on econ.heheee...


tengok la berhemah x care saye memandu ni.



jeling2 side mirror sekali x de pulak,mst ade org langgar td.huhu....

pandang atas pulak takut de buah kelape terjatuh.

hai....saye la pemandu paling comel di jalan raye.heheeeh...



alamak,lambat pulak org depan ni ,cucuk angin karang.muahahaaaa....

ok,dh nak parking


****

**
amacam ade berani x sape2 yg nk racing ngan anak dare aku ni.heheee...
kalo ade boleh la calling2 kite set kan mase
tp confirm korang akan kalah punye.ekekekeee....
ala x de maknenye,mane boleh racing2 kat jalan raye
kene memandu dengan berhemah ye kawan2
ingatla org yg tersayang bile memandu pulang ke kampung di hari raye haji ni
sekian pesanan dari pihak penaja
tataaa.....

Wednesday, November 2, 2011

no wordless wednesday part 2

assalamulaikum...
amboi2 x penah2 kat blog aku ni ade cite bepart-part ni
ok la tu kan ade kemajuan ckt.ekekeeee...
ok sambungan dr en3 yg ini 
kan dh janji so kene tunaikan
 
 
lepas je abih sessi menghitamkan kulit kitorang gerak pulak ke TELUK BATIK
ala x jauh pon dr marina water park tu
x sempat nk kering pon rambut dh sampai
 
 
inilah pantai teluk batik.dulu time dating2 ade gak pg sini,pantai bersih tp x berani sgt nk mandi kat sini coz nasib x bek kene gigit ngan obor2.


tengok la keletah budak comel ni,bkn men suke die dapat jalan2 camni
asalnye die jerit2 jugak mntak nk turun nk mandi kat pantai tu
tp x denye aku bagi kang kene gigit obor2 gatal maknye ni jugak la yg kene tolong garukan.huhu...
lagipun sejak2 dh kawin ni nk memang minat nk mandi pantai ni macam kureng ckt
lebih prefer nk mandi air terjun je
lagi syok!!! dan lagi bagus x de la hitam kulit berjemur
so plan nk dtg sini memang nk lepak2 sambil mkn angin je

pastu berphoto gedik macam ni.hehehee...cian anak aku kene kepit ngan mak bapak die yg size XXL tu.huhu...
lagi satu yg paling penting g teluk batik ni pasal nk melantak
yela berejam rejam duk berkubang dlm kolam tu perut mmg lapar giler
setakat mkn sanwich je wat taik gigi je boleh.muahahhaaaaa...
kalo nk mkn kat sane mmg x leh coz die x bg bawak makanan dr luar kan
jadinye kitorang mkn je la kat teluk batik ni sambil ditemani angin sepoi2 x reti bahasa,hehehhh
inilah hasil menkedarah hari tu,semuenye aku masak sendiri. gigih bangun awal nk siapkan bekaln ni semangat waja la katekan.heheee...
ala setakat masak pulut ngan goreng ikan masin pastu buat sambal tumis ikan bilis je boleh la.huhu...
tp kire ok la kan dari nk beli makanan kat situ
dah la mahal belum tentu sedap kan
tp makan ape2 pon kalo ditemani view pantai yg cantik tu memang sedap la sangat2 kan.hehee..
 overall memang puas hati dpt reles tensen sesekali macam ni
kalo nk g selalu mmg x leh la kan
bile aimi dh besar ni memang seronok kalo bawak jalan2 kan
len kali leh g bercuti kat tempat yg lebih menarik lg.insyaallah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...