Monday, November 14, 2011

aidiladha

assalamualaikum....
dah berkurun baru la aku nk cite pasal raye haji kan
biase la dah name pon raye di rumah mertue memang semangat tu nan hadooo je la kn
dah due tahun berturut2 raye haji kat umah mertue memang x adil sungguh kan.huhu....
so ari tu dah warning laki aku tahun depan MESTI nak raye haji umah mak bapak aku
dah la giliran raye tahun depan memang raye umah mertue jadi NAK X NAK pon aku totap nak raye haji umah mak bapak aku jugak
berani la kalau laki aku mungkir janji merase la rajukan binik nye ni.muahahahaaa...
yela walaupun cume raye haji tapi kalau aku dapat balik raye kat umah mak bapak aku kat selancar tu memang la meriahnye
tapi x de la semeriah macam sambutan di negeri pantai timur nun
tapi sekurang-kurangnye x de la aku **membungkang tido di pg2 raye tu kan
ehh!!! asal banyak sgt tapi aku tu.huhu.....


x de ape pon kejadian menarik di hari raye haji tu
cume yg bestnye malam2 raye tu dapat la merase berBBQ dgn laki aku ditemani nyamuk2 yg dahagekan darah
sebenarnye bukan aku betul2 tolong bakarkan ayam tu cume tolong tengok je.hehe...
yg sebenornye nk mengelat dari tolong masak memasak di dapur
aku ni bukan le menantu pemalas pon cume care masak family in law aku dgn care aku memang lain
kadang2 tu ade jugak aku TERmasak ikut care aku tapi dah kene tegur dgn MIL pulak
so dari aku wat diorang susah hati takut menu diorang x menjadi baik la aku tarik diri awal2 kan
ala senang cite aku ni adalah tergolong ckt dalam ketegori menantu antoo la jugak kan.ekekekeee....







sungguh la malasnye nk letak caption
gambar2 semase kejadian bbq sorang2 tu la
memang keseorangan la laki aku coz adik beradik yg lain x de yg tolong
cian die sampai berpeluh2 pastu berbintat2 badan kene gigit nyamuk
ape x nye time membakar tu die wat shooting citer 18sx pulaks.ekekeeee....

terpakse blurkan body laki i coz cexy noks!! biniknye je yg leh tengok.wakakakkaaa...

lepas abih sessi2 BBQ pastu kitorang pon mkn beramai2
itupon kul 10 baru dapat makan coz menunggu biras aku sampai dr klang
katenye nk makan besar kan so kenela tunggu semue orang ade
tapi tu pon x cukup korem gak pasalnye adik ipar yg bongsu merayap ntah kemane
kalo nk tunggu die alamat kul 2 pagi baru dpt makn kut
abih bab malam raye pagi2 raye pas bangun pagi then sarapan yg laki2 terus g sembahyang raye
yg pompuan2 duk membesarkan perut sarapan dr kul 7.00pagi x sudah2 lagi.hehee...
tapi menu simple je pon,MIL n adik2 ipar aku masak ketupat segere ngan kari ayam ngan kurma ayam je
ko tengok la semue menu menambah lemak tu namenye.huhu...
tapi tu la yg x bestnye pagi2 raye tu aku dah perasan badan aimi macam dh start rase panas semacam
tu belum lagi dengan selsemenye coz dari malam tu die duk bantai air sejuk je
tp ade satu kejadian yg buat aku ralat sangat malam sebelum acare BBQ tu
ade ke sepupu si aimi ank adik ipar aku yg no.2 pegi gigit bahu si aimi
asalnye cume berebut mainan je
yg geramnye laki aku tu la x jage ank betul2
aku memang dh taw perangai ank buah aku tu memang suke bab gigit2 ni
sebelumni pon die penah gak gigit aimi tp kat lengan je x de la teruk sangat
tapi kali ni die gigit kat bahu tu punye la kuat sampai berparut x hilang2 pon sampai sekarang ni
kesian anak dare aku sorang tu.huhu....
x pe la nk wat camne kan dah name pon budak2 lagi nk marah pon bukan diorang paham kan
aku agak pasal kene gigit tu jugak la wat aimi demam
agaknye die terkezut kut


so pasal aimi dh start demam n crancy je lagila aku dah x semangat nk beraye kan
ptg tu dalam kul 4 gerak g meru lak ke umah kakak sulungku k.izam
aku kalau bab g meru ni memang sonok sangat
walaupun cume sekejap tapi dapat jumpe kakak aku pastu boleh meluahkan perasaan semue memang leh reles tensen kan
lagi best bile k.izam masak feveret menu raye aku
ape lagi kalau bukan masak lodeh
memang terbaik la dapat makan lak dengan rendang kerang
memang x ingat ape dah
malamnye lak g ajak k.izam jalan2 kat giant meru
ade beli present tuk aimi
nk taw ape next entry aku citer
malam tu tido umah k.izam pastu tengah ari isnin tu baru gerak lik BIG RIVER
beriye la laki aku bekejar nk sampai rumah sebelum 4.30
nak kejar siaran langsung bola sepak malaysia lawan singapura
semangat betul mamat tu
esoknye hari selase patut aku keje tapi terpakse cuti lagi coz demam aimi makin teruk
last2 g klinik ptg tu doc chek kate x de ape yg perlu dirisokan
ambik ubat semue akhirnye ari khamis tu baru betul2 demamnye kebah
cian ank dare aku asal raye je mesti die kene demam.ermmmmm....

**membungkang   = membute la pe lagi.muahahahhaaaa......


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...