Wednesday, November 2, 2011

no wordless wednesday

assalamualaikum....
harini baaanyyakkk mase ckt nk update
so no wordless wednesday ye kwn2
korang bace la aku membebel psl kitorang g reles tesen kat sini hari ahad 30hb hari tu
gambar2 aku dh edit so x de la korang termuntah tgk gambar2 byk benor kan.ahaks...
actually planning nye nk gerak dr rumah kul 9 coz tmpt ni walaupun x de la jauh sgt tp sempat gak la mimpi kalo tido dlm kete tu kn
tp tu la dh name pon janji kel*** tok tek tok tek kul 10.20 jugak la baru kitorang tolak ke sana.huhu.....
itu pun x sempat nk sarap last2 dalam kete kebulur makan la nuget satu bekas yg kunun2 untuk bekal mkn pas mandi mande tu
x pe la byk lg makanan bawak so x pe la kalo nuget tu dh abih sebelum sampai ke tempat yg dituju.heheh...

inilah tempat kejadian untuk mereles tensen nye
  

sebenarnye aku jumpe tempat ni bile sekolah tempat aku keje ni wat family day kat situ thn lepas
tapi time tu aimi kecik lg,umur baru 7 bulan lebih so kalau nk bwk die mandi mande tu mmg x boleh la kan
pasal tu balas dendam bile die dh besar ckt ni bawak balik ke situ
kali ni puas la dapat tengok die seronok dpt main sambil mandi mande
kalau nk taw die ni mmg la hantu air
kalo dh jumpe air mmg x nk berenti punye
tengok la gelagat die sepanjang kat sane itu hari



port ni yg paling die suke,sampai x nk turun ko. berkali2 aku pangggil die kate "nanak" "nanak" je,bercinte jugak la nk pujuk die.yela budak2 lain nk main kat situ x dpt la coz die konker sorang. haii...aimi..aimi......

 dekat 1jam lebih jugak la kitorang berkubang dlm kolam ni
badan pon dh nek rentung dah semua
dah la kitorang ank beranak ni mmg jenis kulit kaler tanned bak kate org putih tu kan.eh!! tanned ke tanah ek??? wakakakakakaaaa....x kesah la labu
yela ko bayangkan la time matahari tengah tegak atas kepale tu berkubangnye mane x hitam legam
yg si aimi ni memang x nk berenti langsung
sepanjang mase la die duk dlm air tu
aku ajak naik mkn pon x nk
sebenarnye nk masuk kat dlmni x leh bawak makanan
tp aku ni biase la degil,tetap gak seludup satu tupperware sandwic sorok kan dlm beg baju yg besar tu.ekekeee...
biase la kan kalo pas berendam tu mesti perut lapar kene la melantak kn.hehee..
tp si aimi ni x de nye die rase lapar.sanwich tu die pandang sebelah mate je
seronok sgt duk berkubang.ermmmm.............
 ini gambar last sebelum naik ke darat.heheee...


sekali tengah syok2 mandi mande tu ujan turun la pulak
mase tu nk dekat kul 2 jugak la
tapi memang mencabar betul nk ajak budak kecik ni naik
x mau langsung die berenti berkubang
aku dah la risau coz takut nanti die demam kalo kene ujan tu kan
last2 bile ugut kate nk kene tinggal baru la die nk naik
itupun tunjuk muke protess coz x puas berkubang lagi
nampak gaye camni memang kene cari rumah yg ade swimming pool la jawabnye.heheh....


inilah hasil dari berjemur @ berkubang dekat 2 jam dalam kolam tu.huhu... abih gelap muke ank aku tp x pe tetap comel kan..kan..
sekarang ni kan memang tiap petang area selangor ngan perak ni hujan je kan
so nasib bek la kitorang plan g mandi mande ni pagi
kalo ptg alamat dpt mandi hujan je la
so far memang enjoy g sini
dapat tgk muke aimi yg happy dpt mandi dgn seronoknye mmg terbaekk la
lain kali mak bawak lagi ye sayang

eeehh....belum habis lagi kisah reles tensen ni
lepas mandi mande ni kitorang ke tempat len lak tuk melantak sambil mkn angin
nk taw kat mane???
kene tunggu selepas ini.heheeee....bujed cam dram swasta lak ko ek.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...