Thursday, December 22, 2011

bengang

assalamualaikum....

pang....pung..........pang.....pang.....................pung...................













last2 ini yg ko bagi
 
 
 

SBPA: PM mahu JPA-Cuepacs runding semula - Omar Osman

22/12/2011 3:48pm

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak meminta satu rundingan diadakan antara Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) dan Cuepacs esok bagi menentukan sama ada menangguhkan pelaksanaan skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) atau untuk melanjutkan tarikh mengembalikan borang opsyen, kata Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman mengenai hasil pertemuannya dengan Perdana Menteri hari ini. - BERNAMA
 
 
 
jadinye sekarang
x terkate dah aku________________________________________

Wednesday, December 14, 2011

Tuesday, December 13, 2011

weekend lagi plisss

assalamualaikum...
oleh kerana dah lepas coti panjang makenye penyakit malas nk keje telah berjangkit pade aku
datang keje dengan hati yg kosong
keje memang la berlambak2 tapi x de mood nk buat
boleh x datang keje ikut mood
rase nak datang baru datang
rase nk buat keje baru buat
rase nak gune duit gaji tu baru g keje
wah2...banyak cantek muke ko ek
ingat hidup ko tu baring atas duit je ke.heheee...
udah2 la berangan
k la sebelum tahap merepek aku ni jadi bertambah kronik bek korang layan kan video ank dare aku tengah seronok mengepaw mak bapak die kat bawah ni
video

Friday, December 9, 2011

di sebalik tabir

assalamualaikum...
korang ingat nk buat filem dengan drama je ade sebalik tabir
nak wat majlis pertunangan pon ade jugak taw.hehee...
over je kan macam la yg nk bertunang tu retisss padahal adik ipar aku je.huhu...
kejadian ni berlaku pada awal muharam hari tu
majlis yg berlangsung adelah majlis pertunangan adik ipar aku azlina ngan shahrul
actually dh lame jugak diorang ni bercouple
memang patut2 pon cepat di ikat kan
orang kate kalo dah di COP x de la sape2 lagi yg berani kaco ye x.ekekkeeee...
ape aku merepek ni pon aku x taw la labu...huhu...

ok meh kite tengok suasane sebelum majlis berlangsung
sape2 yg bertungkus lumus dalam menyiapkan hantaran2 yg cantek2 tu
sape agaknye ek???
adekah pak ngah or dato' shah reza mungkin???
amboi....verangan je la noks


ini je la yg sempat ambik gambarnye,yg len nan hadooo. katenye pon org kuat belakang tabir kan memanjang je la sibuknye.hehe....


sebenarnye tu adelah hantaran terakhir untuk digubah
yg len semue dh selamat tinggal tunggu mase servis bertukar tangan je
ko tengok dlm gambar tu taw la sape org paling sibuk di belakang tabir tu kan
aku le tue kakak ipar@kak long mithali le katekan
muahahahaha...nk termuntah hijau lak aku.huhu...
ala sebenarnye x de la semue ke 13 hantaran tu aku yg gubah semue
ade la 2,3 dulang hasil sentuhan aku
tangan x berseni cam aku ni x de la kreatif sangat sampai leh wat hantaran yg gojes2 tu
tapi cukup le ade rupe hantaran ckt kan.hehee...
korang nk tengok jugak ke???
ala malu la nk tunjuk kat sini.heheehee...
pelempang kang baru taw kan.
yela2 kite tunjuk jugak la walaupun x cantek ek.huhu...





aku memang teringat2 je kek ni. ari tu ingatkan la belah laki pon bagi kek camni boleh la merase tapi x de pon ko diorang cume bagi kek bahulu tu je,kempunan la aku ni.huhu...

ni adelah 100% sumbangan kakak ipar mithali ni taw,gubahan pon akak ipar die ni jugek yg wat kan.huhu....

yg ni gubahan je aku yg buat,buah2 tu tuan badan la yg beli sendiri cume rambutan tu je petik depan umah FIL tu je. kan tengah musim skang ni.


sebenarnye sirih junjung pon aku jugak yg gubah tp x sempat pulak nk ambik gambarnye
x pe la bukan cantek sangat pon biase2 je
jadi la kan yg penting ade jugak la sumbangan dari kakak iparnye yg kureng mesre ni kan.huhuhu....
nk tengok gambar mase majlis tu berlangsung
next entry je la ek
tetibe penyakit MALAS menaip datang menyerang pulaks.ekekeee......

Wednesday, December 7, 2011

gelombang tsunami SBPA

assalamulaikum....
pada korang2 yg keje GOMEN mesti dah kecoh pasal bende ni kan
ala SBPA atau name rumitnye Skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam tu la
mule2 mase PM umum tu teruja jugak la aku
yela kan terang2 dah die kate nk bagi kenaikan gaji untuk kakitangan awam cam aku ni
tapi lame kelamaan bile dengar desas desus gossip yg x berape best pasal sistem ni terus semangat aku down camtu
yela bagi kakitangan sokongan cam aku ni x de la banyak pon keuntungan yg dapat katenye
tapi x pe la tetap la bersyukur gak kan
dah itu je rezekinye ALHAMDULILLAH je la

tapi yg aku nk bebelkan ni bukan untung atau rugi adenye skim tu
cume aku dah start pening2 memikirkan keje aku yg bakal makin berlambak2 bile ade skim SBPA tu
yela keje aku ni kan wat perkhidmatan ngan wat gaji dah tentu la aku yg kene wat sistem2 baru tu
eehh!!!! asal banyak sangat tu aku ek????? ni pasal virus SBPA la ni.huhu....
dah la keje yg sedie ade ni x sudah2 lagi ni nk tambah lagi
alahai baru pikir lom buat lagi dah wat aku STRESS GILERR taw


camtu la keadaan aku skang ni.dlm pale otak pikir SBPA je.huhu...
 tapi esok baru diadekan taklimat SBPA ni kat shah alam nun
yg lagi menambah tensen sok kul 5.30subuh dh kene gerak dr sini
punye la giler subuh pon lom masuk lg time tu kan.ermm alahai....
sebenarnye aku taw skim ni adelah untuk kebaikan aku jugak kan
tapi bile mengenangkan kerje yg bakal berlambak2 ni yg wat aku geram
baru la plan nk cuti2 malaysia minggu depan
alamat x dapat la.....

korang taw x aku bukak laman web JPA tadi rupenye die pon ade WORDLESS gak le
x caye tengok ni




Wordless Wednesday #16

assalamualaikum....
permulaan hari RABU ni macam bese la kan.heheee...

comotnye!!!!

Tuesday, December 6, 2011

aqiqah @ cukur jambul

assalamualaikum......
sebelum aku membebel panjang2x meh kite bace info bergune ni

*****
Dari Salman bin ‘Amir Ad-Dhabiy, dia berkata : Rasululloh bersabda : “Aqiqah dilaksanakan karena kelahiran bayi, maka sembelihlah hewan dan hilangkanlah semua gangguan darinya.” [Shahih Hadits Riwayat Bukhari (5472), untuk lebih lengkapnya lihat Fathul Bari (9/590-592), dan Irwaul Ghalil (1171), Syaikh Albani]

Makna menghilangkan gangguan adalah mencukur rambut bayi atau menghilangkan semua gangguan yang ada [Fathul Bari (9/593) dan Nailul Authar (5/35), Cetakan Darul Kutub Al-‘Ilmiyah, pent]

**********

dulu2 belah aku selalu gak wat kenduri cukur jambul ni
tapi x penah pon sembelih2 binatang ni
cukup kenduri yg bese2 tu je la
tapi sejak aku kawin ngan laki aku ni la baru merase kenduri cukur jambul sekali wat aqiqah ni
dulu time aimi baru lahir pon wat kenduri aqiqah sembelih kambing gak
tapi time tu aku lom ade blog so x de la nk share kat sini
kalini adik ipar aku pulak yg wat kenduri camni
die kan baru bersalin anak yg no.3 sebelum raye haji ari tu
anak pompuan name nye NOR DIYANA kalo x silap la
bese la kakak ipar yg kureng mesre cam aku ni name anak buah sendiri pon x berape ingat.heheee....
kat bawah ni aku kongsikan gambar2 sekitar majlis yg berlangsung AWAL MUHARAM hari tu





kerje2 melapah 2 ekor kambing

 memang letih la keje nk melapah2 daging kambing ni
bese org laki la yg wat kan
nak sembelih kambing ni pon bukan leh suke2
kalo kat umah FIL ni memang ade orgnye yg kejenye tukang sembelih ni
pagi2 ari tu dah datang denagn semangatnye nk sembelih 2 ekor kambing yg nk diaqiqah kan tu
tapi ade sorang yg lagi semangat dari die
nak taw sape????



taraaaaaaaaaa..............
yg pakai baju merah tu la orgnye,bak kate biniknye ni majlis ni x kan jalan kalo die x de taw.muahhahahaaaa....

ini la budak yg diraikan tu,cutekan baju die.ank no.3 adik ipar aku.haiii...adik ipar dah potong kakak ipar yg baru sorang je ank ni.camne tu?????
ni buaian tuk princess yg dirai. hasil tangan mamanye la.huhu....
bahan2 yg diperlukan dalam acare cukur jambul ni. kalo nk taw bunge rampai dengan beras kuning tu hasil tangan mak long princess ni (aku le tueww.....huhu) nak jugak.

 

ahli2 kumpulan nasyid marhaban yg menyumbangkan sore dalam majlis cukur jambul tu

antare lauk pauk yg dihidangkan. mase ni gulai kambing nye belom masuk dalam carta lagi coz tengah tunggu menggelegak atas dapur.heheh....


 so far majlis memang meriah giler
tetamu pon ramai yg datang
paling best coz dapat melantak makan gulai daging kambing sampai x ingat dunie
nasib bek la aku x de darah tinggi kalo x mau masuk hospital malam tu jugak.huhu...
ini la spesel kalo balik umah FIL ni
bile kenduri je mesti banyak lauk pauk kampung yg dihidangkan
tapi sesekali melantak x pe la
kalo hari2 alamat mati cepat la menantu hantu die ni nanti.ekekekeee....

Monday, December 5, 2011

present dari tanah suci

assalamualaikum....
aku memang nk sangat update blog hari2
kalo boleh selang setengah jam aku nak update n tulis ape je yg aku buat hari2
tp nak wat camne asal aku nk taip je idea tu terbang
ye2 la aku dah karang ayat punye baik dari malam tadi sebelum tido.huhu... itu memang tipu la sesangat
tp x pe la update kadang2 pon yg penting isi nye ade tul x
eeeh....pe aku merepek ni labi.....

k back to the topic ek
ini adalah hadiah spesel dari cikgu kat sekolah aku keje ni
die ni memang kawan gaduh aku no.1
jangan x taw kat tempat keje aku ni banyak kawan gaduh dari no.1 samapi la no.100
ha,korang bayangkan je la adventure ke x keje macam aku ni.ekekekeee...
ala gaduh2 manje je x pe kan
sebenarnye hari tu sebelum si beliau ni mengerjekan haji die ade tanye member2 aku yg len ade nk kirim pe2 ke
jawapan standard bese mesti orang jawab kirim air zam-zam x pon kurma ke kan
aku ni lak memang suke sangat wat lawak x berape bodo
aku cakap la aku nk kirim suh beli unta padang pasir sekor
memang niat nk berlawak je la kan
sekali ko rupenye betul2 die belikan
korang x caye mah sini tengok




jangan tertipu dengan beg kertas tu taw,aku x taw la kat mekah ade padini ke x??? tp yg pasti adiah ni bukan die beli kat padini ye kawan2 semue.huhu.... 


ehem...ehem... kite bagi suspen tunjuk kotak dulu ek.heheee....





ha...ini la die unte tu.bukan unta yg real tp replika unta mainan.huhu....


kite bagi close-up ckt bagi nampak mamat arab encem yg tunggang unta ni. macho la!!!!
sebenarnye hadiah ni cikgu tu kate ikhlas nk bagi kat anak aku si aimi tu
yela die kan penah jumpe ngan main2 jap dengan aimi mase open hause rumah die ari tu
die kate mase terpandangkan mainan unta ni terus teringat kat anak aku
walllahhhh terharu hati mak nye ni dengar taw.heheeee...
actuallly die belikan tuk cucu die sekali
so x de la aku ni rase bersalah sangat coz niat nk gurau2 telah diambil serius kan.heheeee....sebenarnye malu gak di situ
tapi x pe la orang dh ikhlas bagi kite ucap terima kasih berbilion2 je la kan

hadiah ni memang menarik sangat taw
die kene gune bateri and boleh jalan depan belakang
nampak x lampu2 kat tepi tu??? kalo unta tu tengah jalan menyala la lampu2 tu
memang meriah sangat uols
pastu siap de lagu lagi tu,
lagunye macam lagu nak naik haji tu la 
"LABAIKALLAH HUMA LABAIK...."
lebih kurang camtu la bunyiknye


taaaaaaaaaaaaaaaapi.....
ha ko panjang punye tapi aku tu kan
kalo korang nak taw dari adiah ni aku terime x silap 18hb 11 ari tu sampai la sekarang aimi x tengok2 pon lagi taw
pasal ape kalo dapat kat die aku rase hadiah tu x panjang umur nye sampai sekarang ni
akibat barai la die kejekan
memang confirm punye la
so......dek kerana mengenangkan jauh2 org tu belikan dari tanah suci tu lebih bek le aku simpan dalam almari kace tu bek2 kan.heheee...
tunggu bile die dah boleh dikawal nanti baru aku bagi can die main
jadi wat sementare ni jadi pameran je la ek.heheee....

Friday, December 2, 2011

hari kemas sedunia

assalamualaikum.....
cite memang dah basi sangat
kire kalo makanan dh berulat siap beranak pinak lagi ni
mintak maap le bebanyak sape yg tertunggu2 en3 baru aku ni.eeh ade ke??? huhu...
x kisah la kan janji mak nk cite jugak noks.heheee...
nk cite satu2 macam letih lak
letak gambar pas2 aku cite satu2 jimat mase ckt kan
dasar pemalas lipas tol!!!! heheee....


yg ni x payah nk explain coz dh terang lg bersuluh acare yg berlangsung tu kan.hehee....

alkisahnye aku ni xcited sangat la nk masuk kan aimi dlm salah satu slot majlis tu kan
acarenye PAKAIAN BERAGAM means ko kene la bergaye macam american next top model wat catwalk atas pentas tu kan
temanye KISAH DONGENG tp x de kene mengene dengan lagu stacy tu ek
makenye aku ni semangat la membelikan baju princess tuk anak dare aku tu
kunun2 hari tu nak jadikan die CINDERELLA la kan
baju crown semue dh cantek dah
kalo x caye tengok la gambar ni

mase ni lum start drama queen lagi.huhu...

lepas tu acare nk mule so budak2 ni kene la beratur ikut giliran kat tepi pentas
sekali die tengok dahramai2 org camtu agaknye gerun kut
x pasal2 melalak2 x mau dengan kawan2 nye dah
puas la cikgu2 die pujuk ckt pon x jalan
nasib bek la die peserta yg no.16 so lambat ckt la nk nek pentas
aku mase tu memang dh naik darah tinggi sampai kepale rasenye
nk marah kang lagi kuat lak die menangis
last2 cikgu die kate x pe la maknye ikut sekali je naik ke pentas tu

korang tengok la sikit punye lawa cikgu die make-up kan abih luntur semue dek air mate drama queen ni.haiiii....


puas memujuk last2 mau jugak die duk atas pentas tu tapi duk tegak cam kayu je la x gerak2. bukan kate catwalk tikus walk pon x de rupe dah time ni.huhuhhu.....

bile dh sudah acare tu elok le pulak die gelak2. itupon pasal dah upah belon tu. sie2 je mak die semangat nk jadikan cinderella last2 die nak jadi puteri air mate je la.heheee....
***
***
dalam majlis tu aimi ambik bahagian dalam due acare
satu lagi menyanyi ramai2 dengan kawan2 yg lain
time tu cikgu die suruh aku nyorok je coz die kate pasal nampak maknye la aimi makin mengade2 nak duk berkepit je
x pe la aku pon sorok2 la tengok die menyanyi
tapi memang bangge giler tengok die nyanyi sambil menari tu
tengok die enjoy sangat2
x sangke nampak macam dah besar betul anak dare aku tu.huhu....
kat bawah ni gambar2 sepanjang majlis berlangsung
mak n bapak masing2 memang sporting semue
jadi majlis pon happening sangat2





rupenye x sia2 aimi jadi drama queen ari tu
walaupun jenuh la nak memujuk die wat catwalk atas pentas tu dapat jugak la hadiah
tapi saguhati je la...jadi la kan dari x de
lepas tu lagi best coz adiah yg die dapat memang kesukaan die sangat2
nak taw ape die?????
taraaa.....


baju boboboy le pe lagi. dapat baju ni selai dengan tuale selai
berbaloi la jugak belikan baju rincess tu mahal2 kan
erk!!!!! mahal ke????? heheeee...
lagi best mase majlis tu ade org tu yg keje dengan PM yg susah sangat nk ct ataupun nk jenguk anak die kalo ade majlis ape2 tu sanggup datang walaupun sekejap.ekkekekeeee....


keje dengan PM la sangat kan...muahahhahaaaaa!!!!!
k la dah melalut2 la pulak ni
aku ambik mase sampai 3 hari nak siapkan en3 ni
punye la sibuk kan,duk taip pas2 save pastu macam tu je la berulang2
dah hujung2 tahun ni memang biase la kalo keje tu belambak2 mintak disiapkan
hai...nasib la

p/s: mintak maap le banyak no gambar dlm en3 ni. pade yg dh termuntah ijo tu banyak2 sori la ek.hehee...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...