Monday, November 5, 2012

tak sempat

assalamualaikum....
actually banyak bende nak story harini
tapi dari pagi tadi mood aku ke laut coz asyik je la kene ganggu dengan makhluk² yang tak diingini
so sorry la x dpt la nak cite² pasal weekend semalam yang amat la padat dan sendat.huhu....
nak taw ape yg sendat tu?????
to be continued esok je la ek.hehehee...
tapi takpe untuk mengelak kan kemarahan korang² yang sudi baca blog tak berilmiah aku ni kite bagi layan sekeping gambar dulu ye
nak bagi hint kat korang pasal aktiviti weekend kitorang
segala hormatnya dipersilakan jeng...jeng....jeng....................
 
 
 
******
 
 
 
***
 
 
 
 
***
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
agak² dapat teka x????
heheeee...bujed retisss pulak kan kunun² ade orang nak ambik berat ape yamg aku buat semalam kan.
muahahahhaaaaa..............

Friday, November 2, 2012

duhai hati

assalamualaikum....
 
 
duhai hati.............bertabahlah
duhai hati...............................bersabarlah
duhai hati.........................maafkanlah
duhai hati.................simpanlah kedukaan itu
duhai hati..........................tahan lah tangisan itu
duhai hati....................relakanlah
duhai hati..........................berserahlah
duhai hati........................berdoalah.........
 
(T___________________T)
 
 
 

Tuesday, October 30, 2012

jadilah kan

assalamualaikum....








itu adalah gambar sehari sebelum raye haji ari tu
sebelum kejadian aku pegi klinik gigi tu la
so far ok je pegi klinik gigi tu
cume die bagi appoinment suruh datang lagi bulan 11 ni
x pe la kan janji gigi aku ni dah tak sakit time melantak nanti.huhu...
k le stop bab klinik gigi tu
sebenarnye nak story pasal kedai kek yang ade dalam gambar kat atas tu
die sebenarnye bukan kedai kek tapi lebih pada cafe kek
ala² secret recepi tu la
tapi yang ni takde la secanggih SR
die ade sediakan menu kek,nasi lemak,burger moden,westen food and macam² lagi la
tu kire first time aku makan situ, itu pon cume berdue je dengan si aimi
time tu kan hari bekerja so x leh la nak ajak hubby dating same
jadi dating je la dengan anak dare i tu.heheee...
aku order air coke dengan spageti dengan sepotong kek blueberry je
tapi untuk makan dua beranak memang cukup puas hati la kan
aku rase nak repeat lagi pegi tapi kali ni nak kene pegi dengan hubby la pulak
bagi aku ok la kan kalo nak feeling² makan kat SR boleh le pegi sini
yela name pon dok kat pekan Sg Besar yang pendalaman ni kan
nk merase kek sedap SR tak dapat so ade Angel Cafe ni pon jadi la ken.huhu.....

Monday, October 29, 2012

bahaya

assalamualaikum.....
korang tengok gambar² kat bawah ni ek



*******



*******





******










korang dpt cam tak situasi dalam gambar tersebut??? 
cewah!!!! tanye macam soalan periksa SPM lak kan.muahahahaaa!!!!
actually gambar tu diambil mase aku tgh drive kete nak balik keje
kalo korang nak taw yang tukang ambik gambar ni adelah anak dare aku si aimi tu la
die sekarang bukan main teror menggodek tepon pintar samsung corby aku tu
pantang lepa laju je die rembat tepon aku tu
pastu nanti bile aku chek gambar² yang de kat dalam tepon tu ade je la sesat gambar yang bukan² yang die ambik
entah macam mane die taw cari kamera dalam tepon pastu siap tangkap gambar semue tu tak taw la aku
rase² aku ngan hubby takde pon penah ajar
hai.. itu la anak zaman internet sekarang kan
tak payah ajar pon diorang boleh taw sendiri
so sekarang ni memang la bahaya kalo buat perangai tak senonoh depan die memnag confirm die tangkap gambar punye
contohnye macma gambar yang kat bawah ni
nasib bek la x brp clear pasal tgn die gegar kut,tapi tetap la nampak body laki aku yg sasa tu kan.ngeh²......


tapi tu la sekarang ni memang kene simpan selalu tepon tu kalo x habis la satu rumah tu die dok tangkap gambar
agaknye cite² aimi besar nanti nak jadi FOTOGRAPHER berjaye kut.hehee.....
ape-ape je la sayang asalkan kamu bahagia

raya haji yang biase saje

assalamualaikum...
tajuk bukan main panjang lagi kan
tapi memang itu la hakikatnya
raye haji aku cam bese² saje
almaklum le beraye di rumah mertue kan
takde la meriah mane pon
cume makan spesel sikit la and meriah jugak la coz adik beradik hubby semua berkumpul kan
cume adik lelaki hubby sorang tu je tak dapt balik
tapi bise la aku ni kalo campor dengan dik beradik hubby tu memang tak de la rase havoc kan
lain la adik beradik aku.huhu.....


tapi nasib baik la cume sahari je
lepas tu malam raye pertama dah balik ke rumah ku syurgaku di Sabak Bernam tu la kan
heaven la dapat balik rumah sendiri
esoknye patutnye hubby kene keje tapi die tak tahan tengak biniknye cuti die pon nak join ambik MC jugak akhirnya
so dapatla aku pegi jemputan kenduri CC aku kat Pasir Panjang tu bertiga-tigaan.heheh....
lepas puas makan kenduri puputan n korban tu beransur pulak ke kenduri tahlil umah sepupu di Parit 8 setengah
fuhhh!!!! memang perut ketat metat la raye kedua tu paslanye asyik makan je dari pagi ke petang.huhu..
bile tiba malam hari pulak menu melatak kitorang ialah ini
***





**


amacam terror tak aku masak 7 jenis lauk sekali tu.muahahahaaa....



oh...sila la jangan percaya penipuan aku tu ek
takde makne nye aku ni nak masak lauk sekali 7 jenis tu satu malam
sedangkan masak lauk satu jenis tu pon berpeluh² dok kat dapur tu
inikan pulak nak masak berjenis² lauk tu
mamang nan hadoo la noks.huhu....
sebenarnye tu semua lauk yang dapat dari kenduri tu
kalo orang jawa kate berkat atau pon buah tangan
alhamdulillah la rezeki ken.terima je lah
senang keje aku nak makan malam tu tinggal panaskan nasi dan lauk je.hehehee....

esoknye pulak iaitu hari ahad tu adalah hari bermalas-malasan
so kitorang anak beranak terbungkang je la kat rumah
memang heaven kan dapat habiskan masa cuti 3 hari bersame² keluarga tercinta
lagi heaven kalo dapat balik selancar.ermmmmm.......

Thursday, October 25, 2012

aidiladha @ qurban

assalamualaikum....
esok hari raye aidiladha @ hari raya qurban
aku tak kemane² pon coz hubby x ct
sabtu die dh kene keje
kalo x confirm skang aku dh berada di desa tercinta kat selancar 2 tu
kalo lah ade bas terus dr Sabak ke Segamat aku rela je nek bas tu berdue dgn aimi
x kisah la hubby x ikut same asalkn alu dpt rye dgn mak n abah aku
tp apekan daye nan hadoo nye bas kat sini
tu la nasib dok kat kwsn pedalaman ni
redho je la.huhu..... :(

alhamdulillah CC aku yg bek ati tu benarkan kitorang balik awal harini
jadi x de la stress aku nk pikir kena bawak aimi g opis
tp ptgni cadang nk g klnik gigi dulu kut
dh x tertahan menanggung kesakitan ini.huhu.....
 
k la nk cite tu je harini
hari raye qurban ni aku terpakse berqurban la beraye umah keluarge hubby
x pe la sehari je pon kn
tahankn je la sakit hati ni kene menghadap muke² yg aku x suke tu
 
 
 
 
p/s : dah 3 thn berturut² sambut raye haji kat sini. sedih aku nok.hwa...hwa...hwa...... :(
 
 


Monday, July 2, 2012

the end

assalamualaikum.....
ape yg the end nye tu ek
ape yg dh tamat tuew?????
ape lg EURO 2012 la
kan mlm td dh final so dh tamat jugak la episod bangun tgh² mlm untuk berjaga tgk bola
pas ni standby bgn subuh untuk bersahur pulak ye.heheee....

pagi td semangat aku berjaga kul 2.45 coz ber"api" dgn hubby yg duk confident kate italy boleh menang tu
skali ko terdiam die bile aku kejutkan time secand half tgk italy dh kene 2-0 beb
senyum sinis je la aku kan
sape suruh ckp besar lg
tgk cam aku ni penyokong setia SPAIN tp low-profile je
finally menang dgn bergaye lg wok.huhu...
jgn mare ye cik abe sayang,nnt syg kecek blanje mkn pizza coz cik abe dh kalah kan.muahahhaaaaaa.....






p/s : akibat berjage kul 2.45pg sampai kul 5.00pg coz bersahur skali dr pg td mate asyik la nk terpejam. mengantuk la uols!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, June 27, 2012

wordless wednesday #29

assalamualaikum.....
semenjak 2,3 bulan ni badan letih sangat disogok dgn masalah fizikal n mental.huhu....
dlm kepale ni asyik ingat nk merehat² kan diri je ni
syoknye la kalo dpt tdo hotel 2,3 mlm je pon jadi la kan.








***motifletakgambarnicozinilahkaliterakhirdpttdohotel.ituponpslgkursus.huhu.....***

puasa ganti

assalamualaikum................
alhamdulillah smlm ade dpt berita baik
akhirna penantian selama sebulan berbaloi
syukur sangat² YA ALLAH berikan rezki ini kepada kami
kalo ade yang tertanya² tu nanti bile dh de confarmatian & segala urusan mak nenek tu settle aku share dgn korang smue ek.huhu....
 
 
tp ade yg x bestnye arini coz subuh tadi boleh x terjage nk bangun sahur
smlm elok je leh bangun
harini pulak wat hal
sblm tdo dh kunci dh jamnya
tp tangan gataiii pegi slowkan bunyi alarm tu mne nk dgr kalo dh tdo mati kan
x pe la yg penting misi nk berpuase ganti harini mesti diteruskan
hopely bertahan sampai petang
amin.....................

Wednesday, June 6, 2012

Tuesday, June 5, 2012

musim mengawan

assalamualaikum.......
oooo..........sungguh la berhabuk blog aku ni
bersawang sane sini
dh jadi rumah anai-anai,ular semua ade ni.huhu....
silap² harimau pon ade kut.muahahaaaa......
mintak maap la kalo ade yg bukak blog ni n ternampak entry yg basi tarikh 2hb May tu
memang x terkejor eden nk menghapdate blog selame ni
blogwalking memang sempat je hari²
tp nk update blog tu memang x ade la jawabnye.huhu.....

actually sebab utama x sempat update coz menyetelkan keje yg bertimbun² tu
berkejar² nk kejar dateline
cume skang ni je leh bernafas ckt coz keje² yg penting dh siap semue
tinggal keje² yg x pnah nk abih² je yg tinggal ni.huhu....
tp lg bertambah sibuknye coz merewang untuk kendr kahwin sane sini
yela bln 3 ngan bln 4 ni kan "musim mengawan"
sana sini ade je kndr kawin
sampai x terpegi eden.huhu....
tp lepas ct sekolah abih ni jemputasn kawin dh x de dh
tinggal musim wat ank pulak kn.eh...!!!!!!!!!!
so rase² boleh la start update blog slow² lepas ni.insya allah.............
 
 
ni kenduri yg paling penat coz yg jg pengantin adik ipar aku.huhu.....

ni mase majlis bertandang kat PUCHONG

ni kenduri kahwin BFF kat Meru,klang. cantek sangat ayu mcm retisss kan.heheee....

ni yg last,cousin belah mak. kenduri kat parit 6 sg. besar. actually bkn pengantin baru pon tp pengantin lame.huhu.....
 
 

Friday, April 20, 2012

bila teringat

assalamualaikum.....
 air mate x henti mengalir bile terdengar lagu ni bile tengah drive td
setiap bait mengingatkan aku pd arwah adik
sebelum ni mase die form 2 x silap aku kat asrama semai bakti kelana jaya tu
die ade buat rakaman video tentang gelagat kwn² seasrama nya
x taw mne ntah peginya dvd tu
lagu ini la yg jadi muzik latarnya


percayalah padaku
meski di gelap malam
kamu nggak sendirian
dan semua bintang
yg ku tinggalkan
temani kau sampai akhir malam

dengarkan dan rasakan
lagu yg kuciptakan untukmu
walau mungkin terdengar gak merdu
tapi hanya untukmu

kita pernah bersama di sini
lalui hari penuh warna-warni
meski tak seindah pelangi
tapi kita pernah bermimpi 


mungkin ini hanya sementara
mungkin juga untuk selamanya
tapi nanti jika ku kembali
engkau harus ada di sini 



setiap bait liriknya memang macam menggambarkan ape yg terjadi pada arwah adik
sekarang semuanya tinggal kenangan
walau dh dekat setahun dia pergi meninggalkan kami
masih terase segala gelak tawa ketika kami bersama² dulu
alfatihah pada arwah adik MOHD ADHARUDDIN BIN SUDIR

Monday, April 16, 2012

kembali terjalin

assalamualaikum....
ape la agaknye yg kembali terjalin tu ek???
apekah hubungan kembali terjalin dgn ex boyfrend????
alamak!!! oppps!!! tutttttttttttttttttttttttttttttttt....................
x de maknenye wok,muke mcm aku ni mane ade ex² ni semue,harammmmmmmm taw.huhu....
actually yg aku nk cite kan ni pasal hubungan aku dgn drama korea yg terputus dulu telah kembali terjalin.hehee...
yela dulu zaman aku ank dare meletop² dulu memang giler cite korea ni
pendek kate ape pon aku sanggup buat demi untuk menonton cite korea ni
mase tu cite pertame yg buat aku jatuh cinte cite "the successful story of the bright girl"
cite tu si abg nara jang nara yg cute tu berlakon
start tengok cite tu la baru aku rajin follow drama korea ni
pastu kan macam² drama korea keluar
memang hari² la aku menghadap
x cukup TV tengok kat internet pulak
rase x puas hati lg sanggup beli CD cite korea yg mahal berhantu tu jugak
semue pasal hati sudah terpikat dgn kehenseman n ke'cute' tan pelakon² korea tu
lagi pon x penah boring tengok cite korea ni coz jln cite die pelbagai,kadang² romantik,kadang² giler²,kadang² lawak pon ade jugak kan

tapi tu semue cume tinggal kenangan bile aku dh kawin
bile dh kawin komitmen pon dh banyak
kalo nak suruh menghadap 1 jam dpn tv tgk citer korea tu mmg x dapat la kan
mane lg nk kemas rumah,nk masak lagi kan
pastu dh ade anak lagi la x menang tangan
bkn cite korea je yg aku ketinggalan citer² melayu yg main episod² ni memang nan hadoo la aku dpt tengok
nk wat camne atee org dh bersuami kan kene la redha eh pasrah eh ape² je lah.huhu...
tp tu semue dh berubah bile aku dh jumpe satu kedai yg jual DVD cite korea yg murah
memang murah sangat la coz boleh beli satu set cite korea x kire la ade brp banyak CD dgn harga dlm RM12 ke RM18 je
mane x murah kan
tapi kekurangan nya die x banyak sgt pilihan cite² terbaru ni
yg ade pon cite² lame yg x brp glamer tu la
tp ade jugak la cite² yg best ni
dh banyak jugak la ku beli kat kedai tu
yg terbaru aku beli DVD cite heart strings ni
actually sejak tgk cite you're beautiful tu terus jatuh cinte dgn  jung yong hwa tu


cute couple....sukeee sangat tgk diorang berdue ni.huhu....

antara pelakon² yg ade,memang cute² n ensem² kan.


baru je mlm semalam khatam cite ni
itu pon punye la jenuh nk abiskan
yela time aimi tido je la boleh layan cite ni
kalo x memanjang die mintak maknye pasangkan cite boboboy die tu
sampai dh nek hafal dialog² boboboy tu.muahahhaaaaa......

sekarang ni pon tengah layan cite korea yg kat 8tv tu pulak
tajuknye "the greatest love" citenye kelakar giler tp best
yg syoknye en. somi pon dh join sekali seronok tgk cite tu
besenye die ni susah sikit kalo nk ajak layan cite korea ni
peliknye kali ni die ok pulak
ape lagi kite pon on je la kan
tiap hari masak untuk dinner awal² pastu kul 8.30 terus boleh lepak layan cite ni



rase² camne la ending cite ni kan
sebenarnye boleh je tengok kat internet lagi senag kan dapat tgk terus full episod dr mule sampai habis
tapi bagi aku tengok kat internet ni x de FEEL sangat
tp yg sebenar benarnye mane sempat nk tengok time buat keje² kat opis ni kan
nak kene pelangkung dgn PENGETUA sile la buat ye,heheee....

Tuesday, April 10, 2012

same cantik same padan

assalamualaikum...
td ade terbace pasal kisah diorang berdua tengah bahagia menyulam kasih sekarang ni
rase memang sesuai sangat la
yela yg pompuan tu manis yg laki tu pulak cute
memang la macam pinang dibelah due
harap² la kekal sampai kahwin,insya allah






siti saleha syed adney ( penjaga gol Sabah )

kalo betul la diorang kawin nnt mesti ank diorang cute² kan.hehee...


p/s : ptg ni nk keck abg syg suh belikan purse lak.huhu.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...