Tuesday, March 20, 2012

love story

assalamualaikum.....
hati girang tak terkate
tarikh yg ditunggu² akan menjelma
ccceewahhhh bukan men berpantun² lagi tu kan
bukan ape hati tengah berbunga cinta ni
esok kan annivesary I dengan mr husband
tak sangka dah masuk tahun ke-3 usia perkahwinan kami
3 tahun yg penuh suka & duka
tapi tetap rasa bahagia kerana dikurniakan suami yg penyanyang & seorang puteri yg comel
alhamdulillah...syukur sangat²

oleh kerana esok baru tiba hari yg bertuah tu arini kite cume imbas² LOVE STORY je le k.heheee...
sebenarnye I mula² berkenalan @ dikenenkan dengan kawan bek mr husband
org yg bertanggungjawab ialah suami sekufu I tu la,name die ATAN
die ni yang sibuk² sangat nak ambik taw jodoh I
ye la mase tu umur I pon dh 27tahun,mak n abah pon dah start bising² suh cepat kawin
sampai diorang pakat² carikan
ade la 2,3 orang datang kunun² nak tengok I ni cantek ke tak berkenan ke tak
last² ade jugak la sangkut sorang
taaaaaaaaaaapiiiii...................bukan yg jadi husband I sekarang ni
tapi org lain la.heheheeee....
 sempat jugak la kawan dengan mamat tu setahun
tapi tak declare ape² pon
I anggap cam kawan biase je
die je yang rase I ni macam awek die
terkejut beruks la I bile tetibe die ajak bertunang lak
memang la ikutkan mak ngan abah I suke dengan family die ni
coz diorang dalam kategori org alim² tu
tapi sori hati I x boleh dipakse
lagipon time tu I dah jatuh cinte kat mr husband la
sooo tinggal kenangan je la mamat tu.huhu.....


alkisah bermula citer I dengan mr husband pulak
asalnye si ATAN ni kenalkan I kat member baik die
biar I sebut MR.A je la ek name member bek si ATAN tu
kitorang tak penah jumpe cume SMS dengan CALL² je
lame jugak dalam 4 bulan camtu kenal dgn MR.A ni
I pon mule² macam dh terpikat la dengan dia ni
yela ayat bukan main manis lagi nak memikat hati pompuan yang lemah macam I ni kan
tapi bile die taw je I ni jenis banyak member laki terus die tak berkenan dengan I
puncenye bile die tengok I punye akaun FRENDSTER tu la
kat situ memang banyak member list I laki,yela bekas² member sekolah tu je la
pelik I itu pon nak jeles ntah pe² ntah
last² die senyap cam tu je. I SMS tak jawab,CALL pon x angkat
I pon fedup la terus malas dah nk ingat kat die dah
mule dari tu la I baru berkenalan dgn mr husband
and kalo korang nak taw mr husband ni member jugak la dengan MR.A ni
diorang satu tempat keje kan same la jugak dengan si ATAN ni
mr husband mase tu pelik la kan nape si ATAN ni leh gaduh dengan MR.A ni
actually diorang gaduh pasal ATAN ni marah la kat MR.A ni coz main² kan perasaan I
yela penat² die kenalkan dengan I  si MR.A tu wat cam tu pulak
die rase bersalah la dengan I padahal I tak kisah pon
dah orang tak sudi kan nak wat camne
so bila mr husband tanye ATAN pon cite la kisah sebenarnye dan siap tunjuk sekali gamba I yang die simpan dalam tepon tu
fisrt time nampak gambar I terus la mr husband jatuh cinte.eeewahhhhh...perasan tol.hehee...






ini lah gambar yang berjasa tu.huhu.... I tak edit ape² pon taw.gambar tengah HOT katekan.heheeee....




lepas tu bermula la kisah perkenalan kami
asalnye I macam malas jugak nak layan mr husband ni
yela takut terkena macam MR.A tu la
tapi bila dah lame kenal I dapat rase yang mr husband ni jauh beze sangat dengan MR.A
mule² kitorang cume berhubung melalui telefon je
hari² SMS dan tiap² malam bergayut je kat tepon
mr husband sangat la ambik berat dengan I itu yg buat I terpikat dengan die walaupon kitorang belum pernah berjumpe
dekat 3 bulan kitorang berhubung melalui telefon I yang tak sabar ajak jumpe.huhu....
yela mane best asyik dengar sore je kan nak jugak dating² tengok wayang.amboi...gatainye.muahahahahaaa....
                             akhirnya sehari sebelum tarikh hari jadi mr husband 13.03.2008 itu lah tarikh keramat pertemuan pertama kami walau pon mase tu mr husband bawak adik die suruh teman.takut sangat I nak culik die kan.heheheee.....
dan bermula dari hari itu kami declare menjadi pasangan kekasih
kitorang cauple pon tak lame coz kire cinta jarak jauh nak dating selalu pon susah
yela SG. Besar dengan Meru satu jam lebih baru sampai
camne la nak dating hari² kan
so family masing² pon dah bising suruh cepat² ikat
akhirnya dalam bulan 7 tahun 2008 kitorang pon bertunang (sori x ingat tarikh.memang x patut betul kan.sob....sob.....)




amboi....happynye dapat jadi tunangan orang kan.muahahahhahaaa....


tengok la betape cepatnye proses perkenalan & percintaan kitorang
agaknye itulah yang dikatekan jodoh
bila memang itu jodoh kite segale urusan rase dipermudahkan kan
alhamdulillah la.....amin....
 alamak....macam dah terpanjang lak I cerite ni
esok la pulak sambung ek.huhu....
penat la wei menaip panjang² camni.heheeheee...
byeeee.................





p/s : harini I pakai baju mase I bertunag tu taw.huhu....sukeeeeee

 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...