Tuesday, March 13, 2012

ubat stress

assalamualaikum....
aku keje kat sekolah tapi time cuti sekolah tetap kene keje
yang lagi stress keje makin banyak
itu yang sampai x sempat nk update blog
huhu....alasan yang batu bate konkrit kan
x pe la pelan² kayuh cuti ade 3 hari lagi kan.huhu....
 
 ok,sebut pasal stress hari tu aku ade terbace artikel yang menarik ni
meh kite bace same² untuk info boleh untuk amalkan pon boleh jugak
 
 
Bau ketiak lelaki menjadi penawar stress wanita?
 
Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita? Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.
Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America. Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja ” diproses” daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh “digoda” dengan bau lawan sejenisnya.
Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia dalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.
Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang….
 
 
 
 so kesimpulan nya bagi yg ade laki tu boleh la try amalkan
aku pon rase nk try jugak la balik ni
yela dari buang duit pegi SPA semate² nk hilangkan stress lebih bek buat macam ni je kan
jimat pon jimat,lagi boleh mengeratkan hubungan suami istri kan.hehehee....
jom la ramai² amalkan bau ketiak laki ni ye
tapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
dengan syarat suruh laki anda sentiase bercukur ek.muahahhahahaaa!!!!!





2 comments:

  1. oowwh.. ye k.. bru tau bau ketiak lelaki ubt stress.. hehe..pasni kna cium sokmo la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasalnye,saye pon lepas bace artikel tu baru taw liya.hehehe...
      x pe kalo dh kawin hari² cium ketiak laki pon x pe kan.huhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...