Tuesday, October 30, 2012

jadilah kan

assalamualaikum....








itu adalah gambar sehari sebelum raye haji ari tu
sebelum kejadian aku pegi klinik gigi tu la
so far ok je pegi klinik gigi tu
cume die bagi appoinment suruh datang lagi bulan 11 ni
x pe la kan janji gigi aku ni dah tak sakit time melantak nanti.huhu...
k le stop bab klinik gigi tu
sebenarnye nak story pasal kedai kek yang ade dalam gambar kat atas tu
die sebenarnye bukan kedai kek tapi lebih pada cafe kek
ala² secret recepi tu la
tapi yang ni takde la secanggih SR
die ade sediakan menu kek,nasi lemak,burger moden,westen food and macam² lagi la
tu kire first time aku makan situ, itu pon cume berdue je dengan si aimi
time tu kan hari bekerja so x leh la nak ajak hubby dating same
jadi dating je la dengan anak dare i tu.heheee...
aku order air coke dengan spageti dengan sepotong kek blueberry je
tapi untuk makan dua beranak memang cukup puas hati la kan
aku rase nak repeat lagi pegi tapi kali ni nak kene pegi dengan hubby la pulak
bagi aku ok la kan kalo nak feeling² makan kat SR boleh le pegi sini
yela name pon dok kat pekan Sg Besar yang pendalaman ni kan
nk merase kek sedap SR tak dapat so ade Angel Cafe ni pon jadi la ken.huhu.....

Monday, October 29, 2012

bahaya

assalamualaikum.....
korang tengok gambar² kat bawah ni ek



*******



*******





******










korang dpt cam tak situasi dalam gambar tersebut??? 
cewah!!!! tanye macam soalan periksa SPM lak kan.muahahahaaa!!!!
actually gambar tu diambil mase aku tgh drive kete nak balik keje
kalo korang nak taw yang tukang ambik gambar ni adelah anak dare aku si aimi tu la
die sekarang bukan main teror menggodek tepon pintar samsung corby aku tu
pantang lepa laju je die rembat tepon aku tu
pastu nanti bile aku chek gambar² yang de kat dalam tepon tu ade je la sesat gambar yang bukan² yang die ambik
entah macam mane die taw cari kamera dalam tepon pastu siap tangkap gambar semue tu tak taw la aku
rase² aku ngan hubby takde pon penah ajar
hai.. itu la anak zaman internet sekarang kan
tak payah ajar pon diorang boleh taw sendiri
so sekarang ni memang la bahaya kalo buat perangai tak senonoh depan die memnag confirm die tangkap gambar punye
contohnye macma gambar yang kat bawah ni
nasib bek la x brp clear pasal tgn die gegar kut,tapi tetap la nampak body laki aku yg sasa tu kan.ngeh²......


tapi tu la sekarang ni memang kene simpan selalu tepon tu kalo x habis la satu rumah tu die dok tangkap gambar
agaknye cite² aimi besar nanti nak jadi FOTOGRAPHER berjaye kut.hehee.....
ape-ape je la sayang asalkan kamu bahagia

raya haji yang biase saje

assalamualaikum...
tajuk bukan main panjang lagi kan
tapi memang itu la hakikatnya
raye haji aku cam bese² saje
almaklum le beraye di rumah mertue kan
takde la meriah mane pon
cume makan spesel sikit la and meriah jugak la coz adik beradik hubby semua berkumpul kan
cume adik lelaki hubby sorang tu je tak dapt balik
tapi bise la aku ni kalo campor dengan dik beradik hubby tu memang tak de la rase havoc kan
lain la adik beradik aku.huhu.....


tapi nasib baik la cume sahari je
lepas tu malam raye pertama dah balik ke rumah ku syurgaku di Sabak Bernam tu la kan
heaven la dapat balik rumah sendiri
esoknye patutnye hubby kene keje tapi die tak tahan tengak biniknye cuti die pon nak join ambik MC jugak akhirnya
so dapatla aku pegi jemputan kenduri CC aku kat Pasir Panjang tu bertiga-tigaan.heheh....
lepas puas makan kenduri puputan n korban tu beransur pulak ke kenduri tahlil umah sepupu di Parit 8 setengah
fuhhh!!!! memang perut ketat metat la raye kedua tu paslanye asyik makan je dari pagi ke petang.huhu..
bile tiba malam hari pulak menu melatak kitorang ialah ini
***





**


amacam terror tak aku masak 7 jenis lauk sekali tu.muahahahaaa....



oh...sila la jangan percaya penipuan aku tu ek
takde makne nye aku ni nak masak lauk sekali 7 jenis tu satu malam
sedangkan masak lauk satu jenis tu pon berpeluh² dok kat dapur tu
inikan pulak nak masak berjenis² lauk tu
mamang nan hadoo la noks.huhu....
sebenarnye tu semua lauk yang dapat dari kenduri tu
kalo orang jawa kate berkat atau pon buah tangan
alhamdulillah la rezeki ken.terima je lah
senang keje aku nak makan malam tu tinggal panaskan nasi dan lauk je.hehehee....

esoknye pulak iaitu hari ahad tu adalah hari bermalas-malasan
so kitorang anak beranak terbungkang je la kat rumah
memang heaven kan dapat habiskan masa cuti 3 hari bersame² keluarga tercinta
lagi heaven kalo dapat balik selancar.ermmmmm.......

Thursday, October 25, 2012

aidiladha @ qurban

assalamualaikum....
esok hari raye aidiladha @ hari raya qurban
aku tak kemane² pon coz hubby x ct
sabtu die dh kene keje
kalo x confirm skang aku dh berada di desa tercinta kat selancar 2 tu
kalo lah ade bas terus dr Sabak ke Segamat aku rela je nek bas tu berdue dgn aimi
x kisah la hubby x ikut same asalkn alu dpt rye dgn mak n abah aku
tp apekan daye nan hadoo nye bas kat sini
tu la nasib dok kat kwsn pedalaman ni
redho je la.huhu..... :(

alhamdulillah CC aku yg bek ati tu benarkan kitorang balik awal harini
jadi x de la stress aku nk pikir kena bawak aimi g opis
tp ptgni cadang nk g klnik gigi dulu kut
dh x tertahan menanggung kesakitan ini.huhu.....
 
k la nk cite tu je harini
hari raye qurban ni aku terpakse berqurban la beraye umah keluarge hubby
x pe la sehari je pon kn
tahankn je la sakit hati ni kene menghadap muke² yg aku x suke tu
 
 
 
 
p/s : dah 3 thn berturut² sambut raye haji kat sini. sedih aku nok.hwa...hwa...hwa...... :(
 
 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...